Uppfödare utan empati

Jag jobbade kväll i går och då ringde det en tjej som var fodervärd åt en raskatt som höll på att få kattungar och hade stora problem. Första ungen hade kommit ut tidigt på morgonen, död. Nummer två kom en stund senare, levande. Vid lunchtid kom nummer tre, levande. Men sedan hade det inte hänt så mycket. Katten krystade och kämpade och mådde inte alls bra, men när tjejen ringde oss strax före kl. 19.00 hade den fjärde fortfarande inte kommit ut. Svansen på den stack ut, men den var både felvänd och död, och det var väldigt plågsamt för kattmamman. Dessutom fanns det minst en levande unge till kvar innanför.
Tjejen berättade att uppfödaren inte tillät henne att åka till veterinären för "det kostar en massa pengar" och "det går inte att göra kejsarsnitt på katter". Vilket skitsnack! Det går visst att göra kejsarsnitt på katter! Uppfödaren hade dessutom sagt till henne att skjutsa katten x antal mil hem till henne så skulle hon själv övervaka katten på natten. (!)
Den stackars tjejen visste inte vad hon skulle ta sig till för hon ville komma in med katten men vågade inte för uppfödaren.
Jag diskuterade med ett par veterinärer som båda sa samma sak som jag; katten måste till veterinär! Jag sa till tjejen att det var två veterinärer som tyckte att hon skulle komma in akut, att det var fara för kattmammans liv, och det fanns ju dessutom två nyfödda bebisar som inte skulle klara sig om mamman dog.
Tjejen skulle prata med uppfödaren igen och förhoppningsvis komma in. När jag slutade ett par timmar senare hade hon fortfarande inte hört av sig igen.  :(
 
Efter lunch i dag kom katten in...
 
Tydligen hade uppfödaren åkt hem till fodervärden i går kväll. Uppfödaren hade sprutat in glidmedel i livmodern på den stackars kattmamman och masserat och klämt ända tills den döda ungen kom ut. Sedan hade hon åkt hem till sig själv igen och lämnat kvar dem hos fodervärden. Sist hade det kommit ut ytterligare en levande unge.
I dag mådde kattmamman inte alls bra, hon hade över 40 graders feber och var riktigt dålig. Fodervärden ringde oss och fick en akuttid så att kattmamman och hennes tre bebisar kom in för att få vård.
Jag fick uppdraget att ringa uppfödaren för att få uppgifter om försäkringsbolag och annat. Hon var tillmötesgående och lämnade all info, men inte en enda gång frågade hon hur det var med kattmamman och ungarna!!! Hur kan man bry sig så lite om sin katt?!? Hon är alltså en uppfödare och hon struntade totalt i att katten plågades och att det var fara för både mammans och ungarnas liv! Tänk om de som köper katter av henne visste vilken idiot hon är! Jag hoppas verkligen att någon nu anmäler henne för djurplågeri!!!  ;(

Kommentarer
Postat av: Cissi

Fy så hemskt! ! Ledsamt... :( Den uppfödaren skulle bli behandlad på det sättet själv..

2013-07-27 @ 22:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0