En tass klar

Jag gjorde ett försök att klippa Knappens klor i dag. Jag lyckades klippa alla på en tass. Sedan tyckte inte Knappen att det var roligt längre och vägrade att ligga stilla. De andra tre tassarna får jag försöka ta någon annan dag. Förmodligen en i taget. Han är duktig på att vässa klorna, så när jag är klar med den sista tassen så är det väl lagom dags att börja om med den första igen.  :/

Ökat midjemått

När Raven kom hit för ett halvår sedan (det är faktiskt exakt sex månader i dag), så var hon en ganska smal kisse. Men nu är hon desto rundare om midjan. Hon har faktiskt blivit en liten tjockis!  :)
 

Knappen

Nu har Knappen varit här hos oss i en vecka och det går ju hur bra som helst.  :)  Jag tänkte att jag ska försöka beskriva honom.
 
Knappen är en busig liten kille som vill ha mycket kel. Han är två år gammal och har mycket kattunge-lek kvar i kroppen. Redan den andra dagen här hittade han en favoritplats i garderoben. Där ligger han och sover hela dagarna och kommer inte fram förrän sent på eftermiddagen. När han väl har kommit fram är det bus och lek som gäller i flera timmar fram till sent på kvällen. Bus och lek varvas med mycket kel, gos och smek. Då kommer han och lägger sig gärna i knät och sover en lång stund innan det är dags att fortsätta med bus och lek.  :)
 
Knappen är en söt katt med smal och slank kroppsbyggnad och med stora ögon i det lilla ansiktet. Han har långa ben och en jättelång svans. Eller som jag sade när jag skulle beskriva honom för en vän: "Tänk dig en streckgubbe men en streckkatt i stället!"  :D

Sylvassa klor

Lilla killen Knappen har fruktansvärt vassa klor. Jag vet inte om han är van vid att få dem klippta (eller om han aldrig har fått det), men jag ska göra ett försök att klippa dem. För jädrar vad ont det gör när han hugger tag i någon kroppsdel och ska leka!  :/

Vänner

Alla är vänner!  :)  Jajemen. Redan i går märkte jag att Raven har slutat att fräsa åt Knappen, och Knappen har slutat att morra åt Raven. Nu går de fram och luktar lite vänskapligt på varandra lite då och då. För en liten stund sedan lekte de till och med med varandra!  :O  Tidigare i dag gjorde Knappen ett försök att leka med hemmets katt, men han fick inte så mycket gensvar. Hemmets katt är gammal och trött och orkar inte hålla igång på samma sätt som Knappen. Tur att han kan busa lite med Raven i stället.  :)

Knappens första dagar här

Det går väldigt bra att ha Knappen här. Han var lite blyg och reserverad mot Raven och hemmets katt först, men nu vågar han busa runt. Knappen och hemmets katt blev coola med varandra nästan direkt, men Knappen och Raven tar det lite försiktigt. Raven fräser lite på Knappen, och Knappen morrar lite åt Raven. Men det är inte så allvarligt menat, utan mest för syns skull. "För att det ska vara så", typ.  :)  Precis som med Raven och Bamse så tror jag att Raven och Knappen snart är kompisar de också.

Nu är han här

Får jag lov att presentera den nya killen som ska bo i jourhem hos oss tills vidare; Knappen.  :)
 

Pling pling pling

Jag vet inte vad det har varit med Raven de två senaste dagarna, men hon har busat som bara den! Hon har sprungit runt överallt i racerfart med tjock svans och krökt rygg. Hon har jagat runt på sängen och "dödat" mitt täcke. Hon har anfallit vardagsrumsmattan. Hela tiden plingar den lilla bjällran i halsbandet för fullt. Undrar om det är för att hon kanske saknar Bamse?  ;o)

Slut på besöket

Efter drygt sju veckor var det i dag dags för sommargästen Bamse att åka hem till sina människor. När han hade åkt gick Raven runt här och tittade efter honom. Tänk att de blev så bra "kompisar" att hon faktiskt på katters vis saknar honom lite.  :)

Kanske en kille till

Cissi (Kattbojen) ringde i dag. Hon har inte fångat in de vilda kissebebisarna än, men däremot har hon fått in en kattkille som skulle avlivas av familjen som han bodde hos för att han inte tyckte om deras nyfödda bebis. Så i väntan på ett nytt hem behöver han ett jourhem att bo i och där kommer jag in i bilden. Eventuellt kommer han hit till oss i mitten av nästa vecka.  :)

Sömntuta

Lilla Raven är en riktig sömntuta. Varje natt sover hon i sängen bredvid mina fötter, och nästan varje kväll har hon redan lagt sig när jag lägger mig och hon ligger fortfarande kvar när jag vaknar. Ibland är hon till och med riktigt morgontrött och ser ut att vilja ligga kvar i sängen, men hon släpar sig motvilligt upp för att hon vet att det vankas frukost.  :)

RSS 2.0