En till

Jag har varit i kontakt med en förening till som omplacerar katter. De vill komma och hälsa på för att se hur jag bor. Det gör de alltid innan man blir "godkänd" att ta hand om behövande katter tillfälligt. Bra, tycker jag, så att inte vem som helst ställer upp som stödhem och sedan kanske inte tar så bra hand om katterna.
Vi får se när det eventuellt kan bli ett besök.

Möte

I dag blev mötet med Cissi av. Hon berättade lite om hur det fungerar med jourhem/stödhem och så fick jag se hur avtalet ser ut. Det verkar med andra ord som att jag (äntligen) har bestämt mig för att hjälpa behövande katter. Nu är det bara att vänta, så får vi se hur lång tid det tar innan den första kissen kommer.

Uppskjutet

Det blev inget möte med Cissi i dag. Vi tar det nästa vecka i stället.

Svar

Har fått svar:

Är katten/katterna som jag skulle inhysa tillfälligt vaccinerade/kastrerade/försäkrade? Katterna är kastrerade och vaccinerade. Katter som lämmnas till ett hem med redan befintliga katter är alltid försäkrade.

Vad gör vi om det inte funkar med en katt här? Om det inte fungerar får katten flytta till ett annat jourhem.

Hur lång tid brukar det ta i genomsnitt att hitta ett nytt hem? Allt mellan några dagar till flera månader.

Vad händer om det inte går att hitta ett nytt hem åt en viss katt? Alla katter omplaceras tids nog.

Om en katt blir sjuk eller skadad och måste till veterinär, står föreningen för den kostnaden då? Ja, föreningen betalar veterinärkostnaden.

På fredag ska jag eventuellt träffa en tjej som heter Cissi som jobbar med att omplacera katter. Får se vad det mötet ger och om jag därefter är redo att ta emot en kisse i nöd.

Frågor

Nu har jag ställt följande frågor till föreningen som jag har haft kontakt med:

Är katten/katterna som jag skulle inhysa tillfälligt vaccinerade/kastrerade/försäkrade?
Vad gör vi om det inte funkar med en katt här?
Hur lång tid brukar det ta i genomsnitt att hitta ett nytt hem?
Vad händer om det inte går att hitta ett nytt hem åt en viss katt?
Om en katt blir sjuk eller skadad och måste till veterinär, står föreningen för den kostnaden då?

Nu ska jag bara invänta svaren.

Alldeles för många

Det finns ett antal olika föreningar som hjälper till med omplacering av katter. De behöver jourhem/stödhem till katterna medan de letar efter nya eventuella ägare. Jag har varit i kontakt med en av föreningarna och nu ska jag bara fundera igenom det ordentligt. Det är inte så att jag tvekar på att hjälpa; det är ju bara det att jag vill hjälpa ALLA!

Förord

Den här bloggen handlar om djur. Inte vilka djur som helst, utan mestadels om djur som på något sätt behöver min hjälp. Hundar, katter och andra smådjur som av olika anledningar behöver ett jourhem tills de får en egen människa att bo hos och få omvårdnad och kärlek av. Om jag även kan hjälpa djur på andra sätt så hamnar det också här på bloggen.

Så länge jag kan minnas har jag velat ta hand om djur och nu tar jag äntligen tag i det på allvar.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0