Fuktigt

Jag håller fortfarande lite koll på Ravens öga. Det rinner inte, men det är lite fuktigt. Det är svårt att se, men man ser det ibland när det är bra ljus och hon har ögonen helt öppna. Då syns det en skillnad på ögonen och man ser att det utsatta ögat är lite fuktigare än det andra ögat. Hon verkar ju inte lida av det, så om det inte blir värre igen så är det nog ingen större fara.

Alla är sams

Det går fortfarande bra med Raven och Bamse. Inget bråk, inget fräsande. Bamse jagar Raven lite ibland, men det är nog mest för att busa. Det verkar som att hon tycker att det är lite roligt. Just när han springer efter henne ser hon besvärad ut, men så fort han slutar jaga henne går hon och tittar efter honom, precis som om hon menar "jaga mig då".  :)

Ingen fräser

Här är det inget fräsande längre. Det var mest första kvällen när Bamse kom hit, efter det kom det bara ett litet fräs när han och Raven råkade komma för nära varandra. Det roliga var att de fräste varannan gång, så ena gången när de t.ex. gick förbi varandra fräste Raven och nästa gång de kom för nära fräste Bamse, och så där höll de på i ungefär en och en halv dag. På kvällen den andra dagen slutade de att fräsa och sedan dess går det hur bra som helst. Nu sitter de till och med och äter bredvid varandra, och de går ofta fram och luktar på varandra.
Jag tror faktiskt att Bamse skulle försöka att busa med Raven i dag, för han låg och smög på henne när hon var på toaletten, men hemmets katt gick förbi och distraherade honom så att han kom av sig.  :)

Lite spänt

Sommargästen Bamse kom hit till oss i går kväll. Han och hemmets katt hälsade på varandra som "kompisar" eftersom de känner igen varandra sedan tidigare. Men Bamse och Raven hälsade inte lika vänskapligt på varandra. De gick fram och luktade på varandra. Sedan stirrade båda på den andra några sekunder innan de samtidigt fräste ordentligt.  :/
Men det går ändå ganska bra. Det har varit väldigt lugnt här i dag; de håller lite koll på var den andra befinner sig, men de slåss i alla fall inte. De fräser bara lite om de råkar komma för nära varandra. De inser förhoppningsvis snart att de inte behöver det. Om några dagar är nog de kompisar de också.  :)

Söta Raven


En sommargäst på väg

Om några dagar kommer det en annan katt till oss. Det är Bamse, en katt som brukar vara här några veckor varje sommar medan hans människor är på semester. Eftersom han har varit här många gånger tidigare så är han redan bekant med hemmets katt, men för lilla Raven blir det en ny bekantskap. Det ska bli spännande att se vad Bamse och Raven tycker om varandra!

Frisk

Det verkar som att medicineringen gjorde verkan. Testet som jag gjorde förra veckan visar inte längre några spår av blod eller högt protein i urinen. Hoppas att lilla Raven får slippa det i fortsättningen så att hon får vara frisk! Nu ska jag bara fortsätta att hålla lite koll på hennes öga.

Koll på ögat

Jag försöker att hålla lite koll på Ravens öga som jag behandlade med ögonsalva. Det rinner inte längre, men ibland ser det lite konstigt ut. Precis som att det är en tunn hinna på ögat. Det är svårt att kolla ordentligt för Raven gillar inte när jag försöker. Hon verkar i alla fall inte ha ont eller som att det är irriterande, så jag hoppas att det inte är något allvarligt.

Två droppar

Äntligen såg jag Raven gå på toaletten. Lite sent tyvärr, så jag fick bara tag på ett par droppar. Men nu är testet gjort i alla fall, får se vad det visar.


Tonfisk

I kväll gav jag Raven tonfisk för att se om det är något som hon gillar. Hon luktade lite, slickade lite, och till slut vågade hon provsmaka lite. Jodå, det var nog ganska ok. Men det verkade inte vara lika gott som rökt skinka!  :)

Ingen tur

Det har faktiskt inte gått så bra med urinprovet. Jag tänkte ju försöka göra det i går, men jag har inte sett att Raven har gått på lådan vare sig i går eller i dag. Jag har sett i lådan att hon har varit där, men jag har missat när hon har kissat. Hon har säkert passat på när jag inte har varit hemma. Jag får fortsätta att vänta på ett tillfälle. Det står redan en mugg inne på toaletten så att jag ska vara redo när jag väl ser henne gå dit.  :)

RSS 2.0