Söt tunga

Raven har en liten egenhet som jag inte har sett så många andra katter ha. Hennes lilla rosa tunga vill gärna visa sig väldigt ofta. Speciellt när hon ska gosa, mysa och kela; då kommer tungan ut. Jättegulligt!  :)
Nästan alltid när hon sover så är tungan också ute. Jag har tänkt att jag ska försöka ta en bild på det, men har inte lyckats med det än. Det blir förhoppningsvis ett bra tillfälle snart.

Död mus

Det är tur för den här stackars musen att den har många liv; Raven dödar den gång på gång. Den har blivit hennes favoritleksak och hon anfaller den, leker med den, springer omkring med den i munnen och till slut dödar den flera gånger varje dag. Oftast hittar jag den i sängen, så det är tydligen där som hon gillar att döda den mest.  :)


Mys

Raven var riktigt mys-sugen i kväll. Jag skulle klappa och klappa på henne, och hon verkade inte få nog. När hon tyckte att jag inte klappade tillräckligt mycket på en och samma gång, sträckte hon fram en tass mot mitt ansikte som för att visa "klappa mer". Jättegulligt!  :)

Gav tillbaka

Lilla Raven kan också slåss. I dag när jag kom hem hade hemmets katt ett blödande sår på nosen och nu är det en svullnad runt såret. Raven gav förmodligen tillbaka för såret som hon fick på nosen för några dagar sedan.  :)

Större?

Jag vet inte om jag kanske bara inbillar mig, men jag tycker att Raven har blivit lite rundare sedan hon kom hit. Det är iofs inte så konstigt om hon har blivit lite tjockare; hon är ju ett riktigt litet matvrak. I kväll fick hon dessutom smaka lite grädde, och det var väldigt gott!  :)

Sår

Stackars Raven har ett sår på nosen. Den skyldige är tyvärr hemmets katt. Varför vet jag inte, men han gav henne tydligen en rak högertass förut. Raven får därför lite extra mycket kel, gos och mys i kväll.

Plingeling

"Pling pling pling" Så låter det här hos oss. Raven har ett halsband med en liten bjällra som plingar när hon rör sig. Det kan vara helt tyst långa stunder, men så helt plötsligt hörs det ett svagt plingande någonstans ifrån. Då vet jag att Raven är vaken.  :)  Det är ett trevligt ljud som jag vande mig vid fort. "Pling pling pling"

Mat

Raven är ett litet matvrak. Hon verkar gilla det mesta; både torrfoder och mjukmat slinker ner. Jag låter henne smaka på andra saker också för att hon ska få sådant som hemmets katt får festa på ibland. Som t.ex. ost, men det var sådär. Grillad kyckling var däremot gott.  :)

Favoritfönster

Det är ju som sagt tydligen skönt att ligga i fönstren och sova. Raven har valt ut två fönster som hon ligger i. Ett av dem verkar vara lite mer favoritfönster; där ligger hon oftast. Men ibland så varierar hon sig med det andra fönstret. Så söt!  :)


Trångt i sängen

Raven avancerar uppåt i sängen. Hon brukar sova nere vid mina fötter eller bredvid mina ben, men i förrgår kväll när jag lade mig så kom hon och lade sig bredvid mitt huvud. Hon låg inte där så länge, kanske bara en halv minut, och sedan gick hon och lade sig bredvid mina ben igen.
Men i går kväll när jag skulle lägga mig hade hon redan tagit plats. På min kudde! Där låg hon kvar en lång stund efter att jag hade lagt mig. Hon är verkligen inte blyg, utan hon tar för sig ordentligt!  :)

Borta

När lilla Raven kom hit till oss för en dryg vecka sedan hade hon flera stora sårskorpor på nosen. De hade hon tydligen fått när hon levde ett uteliggareliv medan hon var på rymmen i två månader. Nu har sårskorporna försvunnit helt och nosen är len och fin igen.

Fönsterliggare

Raven tycker om att ligga i fönstren. Förmodligen för att det är så varmt och skönt där av värmen från elementen. Men på nätterna ligger hon bredvid mig. Första natten gjorde hon inte det, men andra natten kom hon insmygande och lade sig i sängen. Sedan dess sover hon där på nätterna. Jättemysigt!  :)

RSS 2.0