Många kissar fryser

Jag pratade med Cissi i dag och hon berättade att föreningen har fått in många nya omplaceringskatter de senaste dagarna. Nu när det börjar bli kallt ute är det också många frusna katter som behöver ett jourhem i väntan på ett nytt permanent hem. Så det är inte helt omöjligt att det kommer en kisse hit till oss den här veckan eller nästa vecka.  :)

Inget plingande

När Raven kom hit som omplaceringskatt i februari hade hon ju på sig ett halsband med en bjällra. Som jag har berättat förut så plingade bjällran så gulligt och trevligt varje gång hon rörde sig. Men när Raven på papperet blev hemmets katt för drygt fyra veckor sedan tog jag av henne halsbandet. Det tillhör föreningen och eftersom hon nu är min kisse så finns det ingen anledning att hon ska ha det på sig.
Jag tror att Raven tycker att det är skönt att slippa halsbandet, men ibland saknar jag ljudet av pling-pling-pling.
 

Ny förfrågan

Cissi frågade mig i dag om jag kan tänka mig att ta emot en ny omplaceringskatt som behöver ett tillfälligt jourhem. Dum fråga! Klart att jag kan!  :)

Hälsning från Knappen

Jag har fått ett livstecken från lilla killen Knappen. Inte från Knappen själv så klart, men via hans nya människa. Jag fick en bild där han ligger och sover på sin nya "mamma". Det känns skönt att veta att han har funnit sig tillrätta och att han känner sig så tillfreds att han kan slappna av och sova på henne. Samtidigt så känns det lite ledsamt att han glömde oss så fort. Men huvudsaken är ju trots allt att han har det bra.  :)

Tomt och tyst

Det är tomt här utan Knappen. Det är så lugnt och tyst, ingen som busar och leker. Hemmets katter är ju så lugna och sover mycket, så utan lilla energiknippet Knappen så är det inte så mycket action här. Jag hoppas att jag får lite information om hur han har det och hur det går för honom i hans nya hem. Jag saknar honom och jag inbillar mig att hemmets katter också gör det, på katters vis.

Hej då Knappen!

Nu har lilla killen Knappen flyttat. Hans nya människa var här och hämtade honom och de åkte härifrån för bara tio minuter sedan. Jag saknar honom redan! Det känns vemodigt och ledsamt, men jag vet att han nog kommer att få det bra i sitt nya hem. Om ett tag ska han också få en ny kompis så att han inte behöver vara ensam. Jag är tacksam för att jag fick vara hans tillfälliga människa en kort tid i hans liv och jag hoppas att han får ett bra kattliv även i framtiden.
 

Bus, bus och lite mera bus

Lilla Knappen har varit full av bus de senaste dagarna, mer än vanligt. Han har lekt och busat med Raven så mycket och intensivt att hon har blivit irriterad på honom. Det är nästan som att han förstod vad jag sa när jag berättade för honom att han ska flytta till en annan människa, och nu leker och busar han allt han kan de sista dagarna som han är kvar här. Lilla söta killen Knappen. Det kommer att bli tomt här när han har flyttat.  :/

Beslut är taget

Nu är det bestämt. Cissi ringde i dag och meddelade att lilla Knappen har fått ett nytt hem. Adoptionspapperen är påskrivna, men han får stanna här tills på söndag då hans nya människa ska komma hit och hämta honom. Jag har berättat det för honom, men han sa inte så mycket om det.  :/

Besked om ett par dagar

På onsdag får jag förmodligen veta om lilla busfröet Knappen har fått ett nytt hem att flytta till snart eller om han blir kvar här ett litet tag till.  :/

Kanske ett hem?

Cissi hörde av sig i dag och berättade att det finns en spekulant på Knappen. I början på nästa vecka får jag veta om lilla Knappen har fått ett nytt permanent hem. Det känns ju så klart lite vemodigt att han kanske snart ska flytta från oss, men jag kan ju som sagt inte behålla alla katter även om jag mer än gärna skulle vilja det.  :/

Buskille

Lilla Knappen är en riktig buskille. Allt är lek och bus för honom. När han inte sover är det full fart hela tiden. Ofta försöker han att få igång någon av de andra katterna, men han är väldigt duktig på att busa och leka på egen tass också. Han har några favoritleksaker, några möss och några bollar, som han tycker är jätteroliga att leka med och då är det fullt ös.  :)

RSS 2.0