Baksidan med jobbet

När det gäller mitt jobb så finns det en sida av det som är mindre rolig. Det är den med alla stackars djur som är så väldigt sjuka eller så svårt skadade att det oftast inte slutar lyckligt. Självklart hör det till jobbet, och det är ju dessutom ett väldigt stort djursjukhus där det passerar väldigt många djur varje dag, så det kan ju inte sluta bra för alla. Men det gör ont i mig när jag ser eller hör om alla stackare som lider. Då känns det bra att veta att det också är många djur som är friska och krya och får åka hem med sina människor igen. Det är underbart att se glädjen hos t.ex en hund som blir hämtad av sin människa. De stunderna gör att man orkar med baksidan också. Men jag önskar så klart att det skulle kunna sluta bra för alla.  :/

Förening nära jobbet?

Jag tänkte att jag ska ta reda på om det finns någon förening som omplacerar djur i närheten av mitt jobb. Det kan ju vara bra att veta så att man kan rekommendera det som alternativ om någon som inte kan ha kvar sitt djur tror att avlivning är den enda utvägen. Det är ju ganska långt att ta sig till Cissi och hennes hjälp, så det är bra om det finns någon lite närmare djursjukhuset. Jag ska fråga runt bland mina kollegor och höra om någon av dem vet något.

Fullt

Jag har nu gjort min första arbetsvecka på Strömsholm.  :)  Det finns en hel del att berätta, men min hjärna är fullmatad med ny information så jag måste först sortera lite i huvudet, så återkommer jag allteftersom.

:)

Min strävan att på olika sätt hjälpa djur fortsätter. I dag har jag börjat jobba i receptionen på Strömsholm Specialistdjursjukhuset Hund*Katt. Jag blev erbjuden ett sommarvikariat och den chansen kan man ju inte tacka nej till!  :)
 

Anmält intresse

Nu har jag anmält att jag vill ställa upp som jourhem för utsatta djur som behöver gömmas i ett skyddat boende. Får se om det blir aktuellt med det någon gång framöver.  :/

Redan slut

I fredags gjorde jag min sista dag på praktiken hos veterinären. Tråkigt att det redan är slut, men jag känner mig väldigt nöjd med det som jag har fått vara med om där. Det känns också väldigt bra att jag under min tid där lyckades rädda två kissar från avlivning. Jag har fått veta av Cissi att det finns gott hopp om att de båda katterna snart ska få ett nytt hem.  :)
Nu har jag andra saker på gång, jag återkommer om det...

Kanske en annan i stället

Jag har haft lite kontakt med Cissi igen. Det har blivit nya planer för kissen som under lång tid har varit på gång för att bo i jourhem här hos oss. Så nu ska Cissi se om det är någon annan av de andra katterna i föreningen som behöver bo i jourhem hos oss i stället.

RSS 2.0