Länsstyrelsen

Många vet nog inte det, men det är väldigt många djur som blir fall hos djurskyddsombudet på Länsstyrelsen. Både hos veterinären som jag gjorde praktik hos och på mitt nuvarande jobb har jag kommit i kontakt med detta. Jag tycker att det är jättebra att Länsstyrelsen håller koll på de djur som inte behandlas så bra av människor. Samtidigt är det ju så klart väldigt tragiskt och ledsamt att det är så många djur som far illa och som behöver hållas koll på för att deras ägare missköter eller misstänks för att missköta dem. Det som tyvärr är ännu mera tragiskt och ledsamt är att det är många fler djur som far illa och som Länsstyrelsen inte har fått vetskap om...  :(

Jorå, visst kommer han

Japp! Vår sommargäst kommer i år också.  :)  Bamse´s husse hörde av sig tidigare i veckan och frågade om Bamse får komma till oss några veckor i sommar. Självklart får han det; han är så välkommen!  :)

Sorgligt

Till Strömsholm kommer det tyvärr in många katter för avlivning. Då menar jag inte katter som är gamla eller sjuka och därför ska få somna in. Jag menar katter som har fångats in och inte får en ny chans. Alltså katter som är hemlösa och utan någon som tar hand om dem, katter som kommer från kattkolonier, och otama katter som är rädda och skygga för människor. De fångas in och i stället för att komma till en förening som omplacerar dem och ger dem en chans till ett bra liv så skjutsas de till Strömsholm för omedelbar avlivning. Jag tycker att det är så hemskt! Behöver jag påpeka att det svider i mitt kattälskande hjärta?  :(

Kommer han?

Jag undrar om vår sommargäst kommer i år? Hans husse har inte hört av sig än, får se om han gör det. Det vore ju roligt om han kommer i sommar också.  :)

Nästan matleverans

Jag tänkte lämna maten till Cissi när jag åkte förbi i närheten av henne häromdagen, men då var hon inte hemma. Synd! Men jag får ta det en annan gång i stället.

Usch och fy

För några dagar sedan kom det in tre avlidna djur till jobbet, två hundar och en katt. De hade blivit offer i en mordbrand. Stackarna! Varför ska djur behöva lida och råka illa ut för att människor är idioter? Om människor vill vara dumma mot varandra så kan de ju vara det, men låt bli djuren!

RSS 2.0