Känns ok

Det gick bra att sköta ansvaret på egen hand på jobbet i går. Så nu känns det ganska ok att jobba ensam i sterilrummet de kommande veckorna från och med måndag.  :)

Instrumentkunskap

Efter en första arbetsvecka på Djursjukhuset i Jönköping börjar jag redan att få bra koll på skalpellskaft, peanger och andra instrument, och framför allt hur man rengör dem.
Många fina hundar och katter har jag också hunnit se, sterilrummet ligger nämligen precis bredvid operationssalarna. Man ser in när sköterskorna och veterinärerna håller på med djuren på operationsborden och nyfiken som jag är så kan jag inte låta bli att titta lite när jag går förbi. I dag såg jag även en jättesöt liten kanin på operationsbordet, jag tror att han blev kastrerad.
På tisdag ska jag få sköta ansvaret för sterilrummet alldeles själv för första gången. Jag är faktiskt lite nervös för det är väldigt mycket att hålla reda på och mycket att tänka på. Men förhoppningsvis så går det bra.  :/

Ny erfarenhet

I dag har jag påbörjat en ny erfarenhet som har med djurvård att göra. Jag har börjat jobba som vikarierande steriltekniker på operationsavdelningen på Djursjukhuset i Jönköping.  :D  Det betyder att jag tvättar och steriliserar instrument och tillbehör som används vid operationer av djur. Min förhoppning är att jag ska lära mig ännu mer om djurvård samtidigt som jag återigen får jobba med att hjälpa djur, fast den här gången på ett annat sätt. Det är ett kort vikariat; som det ser ut just nu är det bara några veckor långt, men jag hoppas på att få med mig lite nyttig kunskap därifrån.  :)
 

Naturens krafter

Förra veckan inträffade ännu en naturkatastrof med förstörelse och död som följd. Det är ju tyvärr inte bara människor och material som drabbas, utan även otroligt många djur råkar illa ut. Det gör ont i mig när jag ser djur på nyhetsbilderna därifrån. Stackars, stackars!  :(

Nyfiken

Undrar när alamanackan för 2014 kommer? Det ska bli intressant att se vad Cissi har tagit med för katter den här gången.  :)

Väntar lite

I dag pratade jag med veterinären om föreningen för våldsutsatta djur. Han har också funderingar på att engagera sig, men han ska avvakta lite tills de etablerar sig här i stan. De finns på ett antal andra orter och ska väl så småningom starta upp här också. Men jag tror att jag gör som veterinären och väntar lite med att anmäla mig som jourhem. Om det dröjer lång tid innan de etablerar sig här så kan jag ju ändå anmäla mig tidigare, men just för tillfället så ska jag avvakta lite.

Dags att anmäla mig?

Jag hade ju tänkt att efter ha slutat på Strömsholm kanske anmäla mig som jourhem hos föreningen som hjälper våldsutsatta djur. Det börjar bli dags att ta ett beslut nu. Först ska jag nog prata lite om det med veterinären som jag hade praktik hos i början av året; han har lite koll på föreningen och hur de jobbar. Det var ju hos honom som jag först hörde talas om föreningen och nu kanske han har ännu mer information att ge mig. Jag ska försöka prata med honom i veckan som kommer, så får jag ta och bestämma mig sedan. Fast egentligen är det ju inte så mycket att tveka om; hjälp till djur behövs ju alltid och jourhem har jag ju redan. Enda skillnaden är ju att det blir ett sekretessbelagt jourhem i stället.

RSS 2.0