En för nästa år också

Jag har beställt en almanacka för 2014 av Cissi. Jag köpte ju en för 2013 av henne förra året, så nu vill jag ha en för nästa år också. Det känns så bra att köpa något jag vill ha och samtidigt veta att pengarna jag betalar för det går till något bra, d.v.s. behövande djur.  :)

Pengar eller en valp?

I dag har jag återigen sett bevis på hur lite respekt och empati vissa människor har för djur. Jag orkar inte berätta om händelsen som jag syftar på, för jag känner mig ganska nedstämd av den. Inte heller KAN jag berätta om den, för den är ett polisärende som även ligger hos Länsstyrelsen.
Men kort sagt; usch och fy för oseriösa uppfödare och för kriminella som använder valpar som betalningsmedel.  :(

Vad gör lilla kissen?

Jag kan inte låta bli att undra hur lilla fröken som jag mötte på macken förra veckan har det. Jag hoppas att hon inte är på rymmen igen. Lilla gumman! Jag borde kanske ha låtit henne stanna här hos oss?  :/

Ingen just nu

Jag hade lite kontakt med Cissi i dag. Hon har inte hört något mer om de två kissarna som eventuellt behövde ett jourhem, så just nu verkar det som att de inte kommer. Hon hör av sig om det blir aktuellt eller om någon annan kisse behöver ett jourhem.

Slut

Nu är mitt vikariat på Strömsholm Specialistdjursjukhuset Hund & Katt slut. I dag var det min sista arbetsdag där. Jag har lärt mig så mycket och jag har varit med om så mycket; både roliga och tråkiga saker. Jag hoppas att jag kan använda den kunskapen och erfarenheten på ett meningsfullt sätt i framtiden.
 

Det löste sig

Lilla kissen är tillbaka där hon hör hemma. Jag fick tag på hennes människa i dag och vi träffades så att kissen kunde komma hem. Hon hade varit borta sedan i söndags och det var inte första gången hon var på rymmen. Tydligen så gillar hon inte de andra katterna som bor där. Stackarn! Jag föreslog att en omplacering kanske kunde vara bra för henne. Jag sa också att hon kanske skulle trivas som enbart innekatt eftersom hon inte visade några tecken på att vilja gå ut hemma hos mig. Hoppas att allt ordnar sig för lilla fröken och att hon får det bra!

Liftare

På vägen hem från jobbet i dag stannade jag på en mack för att tanka. När jag stod där så hörde jag ett jamande någonstans ifrån. Jag tittade mig omkring och såg en liten katt en bit bort. Kissen jamade oavbrutet samtidigt som den kom lite närmare. Den satte sig en bit ifrån mig och fortsatte att jama. När jag hade tankat färdigt satte jag mig på huk för att se om den vågade komma fram till mig. OM den gjorde! Så fort jag hukade mig ner kom kissen springandes och hoppade upp i min famn och kelade som en galning. Jag blev våldsgosad!  :O
Jag klappade och gosade lite med kissen innan jag satte ner den igen för att åka hem. Men när jag satte mig i bilen hoppade den in till mig och fortsatte att gosa med mig. Jag passade på att titta i örat efter en tatuering och som tur var så fanns det en! Jag ringde till en kompis och bad henne att hjälpa mig att kolla upp numret. Det är tyvärr inte alla som märker sina katter som anmäler det till registret, men vi hittade faktiskt en ägare och vi fick dessutom veta vad kissen heter och att det är en liten tjej. Det visade sig att kissen bor 2-3 mil från macken. Jag ringde till ägaren, men det var tyvärr ingen som svarade så jag lämnade ett meddelande.
Men jag hade inte hjärta att lämna kvar kissen vid macken. Dels ligger den ensligt vid en 100-väg och dels var det mörkt och kallt ute. Dessutom skulle det kanske kunna komma någon annan människa som inte är lika välmenande som jag är och göra något med katten. Så efter lite funderande fick kissen följa med mig hem.
 
När vi väl kom hem så visade jag henne direkt var maten är. Jag har aldrig sett en så hungrig katt! Jag hann inte ens ge henne maten innan den var slut. Oj vad hon åt! Jag fick lägga upp mat flera gånger och den tog slut fortare än vad jag hann med att fylla på.
 
Nu ligger hon och sover bredvid mig i soffan. Hon får stanna här i natt och innan jag åker till jobbet i morgon förmiddag ska jag återigen försöka att få tag på ägaren. Förhoppningsvis får jag svar och så kan vi kanske hitta en lösning så att kissen kan komma hem igen.
 

Kanske besökare

Cissi ringde mig i dag. Eventuellt behöver två katter ett jourhem ganska snart och hon undrade om jag möjligtvis skulle kunna hjälpa till. Så klart att jag kan! Hon ska höra av sig igen i slutet av veckan och meddela mig om det är aktuellt eller inte.  :)

Undrar...

Undrar hur det har gått med alla de där hemlösa katterna som en bekant till min arbetskollega skulle försöka fånga in? Är någon/några av dem infångade eller är alla fortfarande kvar? Nu börjar det ju bli riktigt kallt om nätterna...  :/

RSS 2.0