Roligt

Vissa dagar på jobbet är lite mer spännande än andra. Som i går t.ex. Då fick jag hjälpa till att röntga en hund.  :D

Kurs igen

I går var jag på ännu en foderkurs på jobbet. Den här gången var det en annan tillverkare av medicinskt framtaget foder som gick igenom alla olika sorters mat de har. Så nu har jag lite mer kunskap och lite bättre koll på foder från ytterligare ett märke. Förhoppningsvis får jag vara med på fler kurser med andra tillverkare i framtiden.  :)

Myskisse

Fröken Sotis är en väldigt trevlig kisse. Hon har äntligen börjat vara framme lite mera, och hon vill gärna vara i närheten av mig. Hon tycker om att mysa och det ska kelas och gosas jättemycket. Nu ligger hon ofta bredvid mig i soffan i stället för under den!  :)

Sotis

Sotis ligger fortfarande väldigt mycket i garderoben eller under soffan. Men nu är hon i alla fall framme så pass långa stunder att jag till och med äntligen har kunnat ta ett par bilder på henne.  :)
 

Lugnt

Här är det lugnt. Vår besökande kattfröken tillbringar det mesta av tiden i garderoben eller under soffan. Hon kommer fram kortare stunder ibland och kikar runt lite. Medan hon gör det pratar hon massor.  :)

Någon helt annan

Det blev ändrade planer ännu en gång. Ingen av de två katterna som var påtänkta att komma hit gör det som det ser ut nu. I morse hämtade jag nämligen en helt annan katt som ska bo i jourhem hos oss ett tag.
Det är en kattfröken på 4,5 år som heter Sotis. Hemmets katter gick direkt fram och hälsade på henne när jag ställde ner transportburen. Men så fort jag öppnade dörren på buren så gick hon raka vägen till en garderob och lade sig i den.
Där har hon legat större delen av dagen förutom några kortare pauser då hon har kikat runt lite här. Jag hoppas att hon vill tillbringa lite mer tid utanför garderoben snart så att vi kan lära känna varandra.

Nya planer

Det blir nog inte riktigt som det var tänkt den här gången heller. Cissi hörde av sig i dag; kattkillen som eventuellt skulle komma till oss gör nog inte det. Det finns nämligen en kattfröken som behöver ett nytt jourhem ganska snart. Så nu blir det kanske så att hon får komma till oss i stället. Cissi och jag ska höras av om ett par dagar igen och då får jag veta hur det ska bli.

En infångad

Jag hade lite kontakt med Cissi för ett par dagar sedan. Hon berättade att hon har fått in en kisse som hon funderar på att sätta i jourhem hos oss. Det är en liten kille som har fångats in i en kattkoloni. Han har kattsnuva så han måste bli frisk först innan han eventuellt kommer hit. Så vi får se om det blir han eller kanske någon annan katt som blir vår nästa gäst.  :)

Många onödiga avlivningar

Jag kan ju inte hjälpa alla, även om jag så gärna vill göra det. På jobbet har vi många bokade avlivningar där djuret inte är gammalt eller sjukt men som avlivas ändå, kanske för att det enligt djurägaren är den enda/enklaste/bekvämaste utvägen. Veterinärer förespråkar så klart inte det, men det är djurägaren som bestämmer. Många gånger är det dock trots allt så att djurägaren egentligen inte vill avliva sitt djur, men kanske inte har möjlighet att hitta en annan lösning. Det var ju det som var situationen med kissen som jag räddade från avlivning för ett tag sedan. Men alla de andra då? Hur ska man kunna (och även hinna) hjälpa dem till en ny chans? De är ju så otroligt många!  :(

RSS 2.0