Ny uppdatering

Jag fick ett nytt meddelande från Cissi i dag där hon skrev att lilla kissen trivs hos sin nya människa. Han väcker människan varje morgon och kommer när han ropar.
Hon har även skickat ett meddelande till kissens förra människa och berättat att kissen nu har ett nytt hem där han trivs och att allt går bra. Killen blev jätteglad över att få veta det!  :)

Nytt hem

Jag fick ett meddelande från Cissi där hon skrev att kissen som jag räddade från avlivning har fått ett nytt hem. Jag hoppas att han kommer att trivas hos sin nya människa och att han får det bra där.  :)

Städning

En gång i veckan kommer kremeringsfirman till jobbet och hämtar djuren som ligger i kylrummet i väntan på kremering. Direkt efteråt är det bra att passa på att städa när det är tomt där innan det fylls på med nya kroppar. Vissa gånger är det inte så farligt smutsigt, men ibland är golvet ganska ofräscht. Som vid senaste hämtningen den här veckan då det råkade vara jag som fick städa vid det tillfället. Då var det en stor blodpöl på golvet som hade stelnat av kylan. Förmodligen hade en liksäck läckt. Det var bara att ta fram vattenslangen och stora skurborsten och sedan skrubba tills allt blod var borta. Inte ett roligt jobb, men det måste ju göras.  :/

Kattmat

Jag har fått tag i lite mer kattmat som har passerat bäst före-datum som jag tänkte att jag ska ge till Cissi så att hon kan ge till den katterna i föreningen. Nu måste vi bara försöka att hitta ett tillfälle att träffas så att hon kan få den...

Bra omstart

Jag har fått veta av Cissi att lilla kissen verkar trivas ganska bra i katteriet. Han har blivit kompis med en av de andra katterna som väntar på ett nytt hem, och i helgen ska de få flytta ihop och bo tillsammans i katteriet. Det känns bra att han verkar tycka att det är ok och jag hoppas att han snart får flytta till ett bra hem med bra människor.

Söta kissen

En bild på fina kissen som jag räddade från avlivning. Han är så söt!
 
 
 

God gärning i sista minuten

Det finns en mening med allt. I går blev jag fördröjd på jobbet när jag skulle sluta och på grund av det, och tack vare det, så räddade jag en katt från avlivning. Det handlade bara om minuter; sköterskan var nästan på väg in på rummet där kissen och hans husse satt när jag råkade få veta detta.
Husse ska flytta och kan inte ta med sig katten. Kissen är bara 7 månader gammal och jättesöt, och det borde inte vara svårt att hitta någon som vill ta hand om honom. Men husse hade frågat alla han känner, ringt till Djurens Vänner och även annonserat på Blocket. Han hade inte hittat någon som ville eller kunde hjälpa honom. Till slut hade han inget val; han bokade in en tid för avlivning. Husse var så ledsen och grät och grät, han ville verkligen inte avliva sin kisse. Det var vad jag fick höra när jag var på väg ut. Jag sa till sköterskan att vänta lite och jag pratade med husse och sa att jag kunde hjälpa till med en omplacering om han hellre ville det. Han blev så glad att han började gråta för det i stället!  :)
Kissen fick stanna på jobbet i natt, och i dag har kissen blivit besiktigad, kastrerad, vaccinerad och id-märkt. På vägen hem från jobbet lämnade jag honom till Cissi på Kattbojen som ska försöka att omplacera honom.
Det känns så bra att jag kunde förhindra en avlivning på en ung, jättesöt, trevlig och kelig katt, och samtidigt hjälpa en djurägare i hans skitjobbiga stund och vända hans fruktansvärda sorg till lättnad och glädje.  :o)
 
Om jag inte hade varit kvar en halvtimma extra på jobbet så skulle inte kissen leva i dag. En sorglig händelse gjorde att jag blev sen och meningen med det var att jag skulle råka gå förbi receptionen på väg ut och få höra om kissen just i rätt ögonblick så att jag kunde göra något bra. Det var ju verkligen i sista stund; kissen var bara ett morrhår från avlivning. Allt har en mening.

Lunch med info

I morgon ska en representant för ett känt djurmatsmärke ha en lunchföreläsning på jobbet.  :)  Då kanske jag kan snappa upp lite mer bra information och lära mig lite mer om just det märket. Vi har ganska ofta olika lunchföreläsningar på jobbet och jag vill ju få så mycket kunskap som möjligt, så jag försöker alltid delta om jag har möjlighet till det. Det gör ju heller inget att vi blir bjudna på lunch också samtidigt som vi får veta mer.  ;)

RSS 2.0