Ville ha klappar

Nu har vi tagit ännu ett steg framåt i klappandet. Jag satt i soffan och Saga gick förbi en bit ifrån. Då höll jag fram handen för att se vad Saga skulle göra. Till min förvåning och glädje kom hon fram och luktade först på handen och sedan höll hon fram huvudet och visade att hon ville att jag skulle klappa på henne!  :D  Det var första gången som hon själv kom fram till mig i soffan och ville bli klappad. Så roligt!  :)

Hon vet vad hon vill

Lilla söta Saga är en bestämd och pratglad liten dam. Om hon tycker att jag ska gå upp på morgonen så låter hon mig få veta det. Om hon vill ha mat så låter hon mig absolut få veta det också. Då hjälper det oftast inte att säga emot eller att visa henne att det redan finns mat i skålarna. Hon vet vad hon vill! Vi har många diskussioner och hon har mycket att säga. Det händer till och med ibland att hon talar om för mig att hon ska gå på lådan.  :)

Spinn spinn

Vid några tillfällen när jag har klappat på Saga har hon börjat att spinna! Det är väldigt tyst och diskret, men det är ändå ett spinnande.  :o)  Det tolkar jag som ett tecken på att hon inte tycker att klappandet är så farligt eller otäckt.  ;)

Riktiga klappar

Klappandet fortsätter här och det går faktiskt riktigt bra. Nu har vi slutat med "övandet" och klappar på riktigt i stället.  :)  Saga förstår vad som är på gång när jag sträcker fram handen mot henne och hon drar sig nästan aldrig undan längre, tvärtom. Hon verkar faktiskt tycka om att bli klappad och jag får även klappa på henne längre stunder nu.  :)

Ett bi-drag

När jag fyllde år senast fick jag presentkort på smycken. Det är svårt att välja och det finns mycket som jag skulle vilja ha. Men jag köpte ett halsband och ett armband i en serie som heter Bee. Jag upptäckte nämligen att för varje smycke man köper i den serien så skänks det pengar till Naturskyddsföreningen. Så jag köpte smycken till mig själv samtidigt som jag gjorde en god gärning genom ett bidrag till naturen, djuren och miljön.  ;D
 

En till?

Cissi hörde av sig i går. Det är en kisse som eventuellt behöver bo i ett jourhem ett tag och hon undrade om kissen i så fall kan få bo här. Hon trodde att det ska gå bra med de andra fyrbenta här och då får ju kissen så klart gärna komma hit. Hon ska höra av sig igen när hon vet hur det blir.
Vilken tur att jag inte har tagit hem några djur från jobbet!  ;)

RSS 2.0