Nya övningar

I går förmiddag hade vi "lektion" på Kolmårdens Tropicarium där vi tittade på reptiler, amfibier och fiskar. Roligt!  :)  I dag har vi fått lära oss att ta blodprov och ge injektioner. Vi övade på en fejkarm och döda råttor. Det gick ganska bra; man kan ju önska att de levande djuren som vi ska göra det på i framtiden också kan vara så stilla och medgörliga.  ;)

Kissar på semester

I dag har Saga åkt tillbaka till Kattbojen. Raven följde också med dit. De ska vara på "semester" där ett tag. Båda två kände igen sig när de gick ut ur transportburarna, så det känns bra. De har sällskap av en kattkille i buren bredvid, och det ska visst komma en kattkille till.  :)

Gillar smutstvätt

Saga är ju rolig. När jag ska tvätta och sorterar smutstvätten i olika högar på golvet parkerar hon sig på en hög. Där ligger hon sedan och sover. Det har hänt flera gånger att jag har gått förbi en hög med mörka/svarta kläder och så har den helt plötsligt börjat röra på sig. Då är det Saga som har legat på den och eftersom hon är svart och lite vit så syns hon inte så bra mot de mörka kläderna i högen. Så söt!  :)

Ingen spindel

Vi har hunnit med att hantera en hel del olika djur på de praktiska lektionerna; bl.a. kaniner, marsvin, råttor, gerbiler, möss, hamstrar, chinchillor, fåglar, grodor, ormar och ödlor. Den här veckan fick vi veta att vi inte kommer att ha någon praktisk lektion med hantering av skorpionerna och fågelspindeln. Dels för att de kan bitas och dels för att de är så få.  *Puh*  :)  Jag har ju varit lite orolig för lektionen när vi ska hålla i spindeln, men nu slipper jag ju det.  :o)

Spännande dröm?

Söta Saga ligger i fåtöljen och sover nu. Hon rynkar på nosen, viftar på morrhåren och sprattlar lite med tassarna. Jag undrar vad hon drömmer?  :o)

Nytt jobb

I dag började jag på mitt nya jobb som djurvårdare på AniCura Jägarvallens Djursjukhus.  :o)  Till att börja med ska jag jobba extra där under tiden som jag studerar, så det kommer alltså att bli en hel del kvällar och nätter.
 
 
Nu ska jag gå bredvid några dagar för att lära mig rutinerna och mycket annat, så förutom i dag ska jag jobba i morgon och i övermorgon också. I dag fick jag bland annat vara med på röntgen av en hund och två katter. Behöver jag säga att hunden var den som var mest medgörlig?  ;)
Det är mycket nytt att ta in och att lära sig och det är mycket spring fram och tillbaka, så nu är jag trött i både huvudet och benen. Men det var roligt!  :)

Mera mys

Jag blev "våldsgosad" av Saga i kväll igen. Underbart!  :o)

RSS 2.0