Först råtta, sedan katt

I dag blev jag biten igen.  :/  Inte av en råtta den här gången, utan av en katt. En jättefin kisse (långhårig, helsvart med klara gräsgröna ögon) som blev lite sur när vi skulle undersöka henne. Hon bet mig på ovansidan av min högra hand så det gick hål och blödde lite. Jag fick åka till vårdcentralen för omplåstring och en ny antibiotikakur.
När det hände på eftermiddagen i dag sved det ordentligt, men jag skrattade lite åt det för att jag tyckte samtidigt att det var lite ironiskt roligt att jag först blev biten av en råtta och nu av en katt, i samma hand dessutom. Men nu skrattar jag inte så mycket, för nu gör det riktigt jäkla ont i handen och även upp i underarmen. Jag kan inte heller böja eller röra fingrarna på grund av smärtan, så nu kan jag inte använda handen alls.  :(
 

Bra med övning

Det är lördag i dag och jag har jobbat extra. Det var tur att jag fick öva på att röntga lite på praktiken tidigare i veckan, för i dag hade vi mycket att göra och jag fick röntga en hund alldeles själv tillsammans med djurägaren. Jag fick alltså sköta alla inställningar på röntgenutrustningen och positioner på hunden på egen hand.  :O
Det gick faktiskt ganska bra. Bilderna blev ju inte de bästa, men enligt veterinären som skulle granska dem så dög de, och för att vara första försöket på egen hand så är jag väldigt nöjd med det omdömet.  :D

Praktik

Det är ganska roligt att ha praktik trots att det är på jobbet där jag har varit hela sommaren. Skillnaden är att nu är jag med på allt möjligt för att se och lära mig ännu mera. I dag fick jag t.ex. sköta röntgen av en katt. Jag har ju hjälpt till med röntgen många gånger i sommar, men i dag fick jag själv göra inställningar och lägga katten i rätt position.  :)
I går fick jag öva på att sätta kanyl på en hund. Jag fick sätta två olika kanyler och jag satte båda på första försöket!  :D  Det var i och för sig en väldigt snäll och lugn hund som satt stilla, men det känns ändå roligt att det gick så bra. Nu är det bara att fortsätta att öva.
Vad har jag mer hunnit göra? Jo just det, jag har rakat en böld, assisterat vid en munsanering och gett injektioner.  :o)

Slut på sommarledigheten

Nu är min sommar"ledighet" slut och i dag var min sista schemalagda arbetsdag för den här sommaren. På måndag drar studierna igång igen, men höstterminen börjar med tre veckors praktik. Den ska jag göra på jobbet.  :o)

Bebis-gos

I dag gosade jag med en kissebebis.  :D  Det var den lilla kattungen som jag fick ett samtal om till jobbet förra veckan. Föreningen som tog in kissen kom till jobbet i dag för att göra en liten hälsokoll på den och då passade jag så klart på att gosa lite med lilla kissen!  :o)

En chans till ett bra liv

I går kanske jag gav en övergiven kattunge en chans till ett bra liv. En djurägare ringde till jobbet och undrade vad hon skulle göra med den. Den bodde ensam under en vedbod på hennes tomt och var alldeles för liten för att klara sig själv, och tyvärr kunde inte hon ta hand om den. Så jag ringde till Cissi, men tyvärr hade hon fullt och kunde inte ta in en katt till. Då ringde jag till en annan förening som omplacerar katter och där hade de plats. Jag ringde tillbaka till djurägaren och gav henne numret till föreningen. Hon blev så glad, för hon ville inte avliva kissen utan ge den en chans.
Så nu hoppas jag att de fick kontakt med varandra och att lilla kissen så småningom får flytta till ett eget för-evigt-hem hos en snäll människa.  :)

Tomt

Nu är besöket slut för den här gången; i kväll åkte Bamse hem till sina människor igen. Tre veckor var han hos oss den här gången och som vanligt när han lämnar oss blir det tomt. Gose-Bamse, han är välkommen tillbaka en annan gång!  :)

Mys-Bamse

Bamse är ju en riktig mys-katt. Han kommer ofta fram för att gosa och kela, och det ska gärna mysas länge. Han verkar inte få nog av klappar, och om man slutar innan han är nöjd så visar han att han vill ha mera. Han vill också gärna ligga i mitt knä eller på min mage, och det får han ju så klart.  :)

RSS 2.0