Flera intresserade

Det är flera som har hört av sig angående kattungarna, så vi kanske lyckas med att hitta nya hem åt alla bebisarna. Hoppas!  :)

Lapp på tavlan

I dag gjorde jag ytterligare en sak för att hjälpa kissebebisarna på bondgården att få nya hem. Jag satte upp en lapp på jobbet. Den sitter nu på anslagstavlan vid entrén så att djurägarna och även personal kan se den. Hoppas att någon som ser den är intresserad.  :)

Många bebisar

Katter som föds och växer upp på bondgårdar lever både ett fritt och ett riskfyllt liv. I går var jag på besök på en gård där 5 kattmammor hade fått ungar ungefär samtidigt. Det var totalt 19 bebisar från början. Tre stycken dog på grund av att deras mamma inte förstod att hon skulle amma dem. En dog när en människa råkade backa på den med bilen. Fyra stycken "togs om hand" på det sätt som bönder ofta gör. Så sorgligt!  :(
Nu är det alltså 11 stycken bebisar kvar. Tre av dem är tingade, men de resterande åtta riskerar att även de "råka ut" för saker. Så jag har gjort det jag känner att jag kan göra för att hjälpa till; jag har bett folk som jag känner att höra sig för om de känner någon eller vet någon som vill ha en kissebebis.
Jag har också rekommenderat ägarna att kastrera några av mammorna så att det inte blir så många kissebebisar i framtiden.  :/

Bokad gäst

I dag hörde Bamse´s husse av sig. Han frågade om Bamse får vara hos oss en vecka eller kanske två i sommar också.  :)

Fick stanna kvar

Tanken var att jag skulle hämta katterna från deras "semester", men efter att ha diskuterat det lite med Cissi så bestämdes det att Saga ska få stanna där ett tag till. Det kändes konstigt att bara hämta en katt i stället för två som jag hade tänkt. Men det är för Saga´s eget bästa just nu, så får vi se hur det blir sedan.  :/

Båda jobben

Den här veckan ska jag jobba på både nya jobbet och gamla jobbet. Tisdag, onsdag och lördag jobbar jag som djurvårdare på Jägarvallens Djursjukhus, och på torsdag och fredag jobbar jag som steriltekniker på Djursjukhuset i Jönköping. Det ska bli roligt med variation.  :)

På riktigt

Nu när studierna har tagit ett uppehåll för sommarledighet är det jobb som gäller hela sommaren. Jag började sommarvikariatet i går och med kursintyget som jag fick i fredags jobbar jag nu alltså som djurvårdare "på riktigt".  :)

RSS 2.0