Tvättad av Saga

Den här veckan har Saga tvättat mitt hår två gånger!  :D  Båda gångerna har hon kommit upp till mig i soffan och lite snabbt tvättat mig. Bara två slick, men det är ju ett stort framsteg! Tänk så långt vi har kommit nu när hon självmant visar sådan "kärlek" genom att tvätta min "päls".  :)

Lite lugnare

De senaste 10 dagarna har Saga bara kräkts en gång. Hoppas hoppas att det är på väg att gå över nu så att hon slipper kräkas mera och att vi inte behöver ta henne till veterinären.  *Håller en tumme*  :)

Halvvägs in

Halva vårtterminen av studierna är gjord. Redan!  :O  Det är inte klokt vad fort tiden går. Det känns som att det var precis nyss som jag började studera, men när jag tänker efter så kan det ju inte vara det för jag tycker att jag har lärt mig väldigt mycket.  :)

Ville mysa

Det verkar som att Saga har förstått att kel och gos kan vara ganska mysigt. I dag var hon riktigt sugen på mys; både jag och den fyrbenta vännen fick mysa med Saga. Hon ville ha klappar, och mera klappar, och mera klappar. Jag fick klappa jättemycket på henne; hon kom tillbaka för mera gång på gång. Så mysigt!  :)

Kräks fortfarande

Trots att Saga nu äter mat som är lite mer skonsam för mage och tarmar så kräks hon fortfarande en del. Det är inte varje dag, men det är nog en till tre gånger i veckan. Det är ju inte så bra. Jag hoppades verkligen på att maten skulle hjälpa så att vi skulle slippa att ta henne till veterinären...  :/

Två hål i fingret

På förmiddagen i går hade vi praktisk lektion igen. När jag skulle göra en hälsoundersökning på en råtta bet den mig i fingret.  :O  Blodet forsade och det var intensiv smärta i flera timmar. Det var ett ordentligt bett och eftersom råttor har ganska långa tänder så går förmodligen hålen ända in till benet.
Det resulterade i ett besök på vårdcentralen, en stelkrampsspruta och en antibiotikakur.  :/  Det gör fortfarande lite ont och jag har svårt att böja och använda fingret. Dessutom har jag jätteont i armen nu där jag fick sprutan i går.  :(
 
(Det visade sig sedan att råttan hade parasiter, så det kan ha varit orsaken till att den var lite sur.)

RSS 2.0