Saga fick sällskap

För några dagar sedan träffade jag Saga en kort stund igen. Jag lämnade Raven på Kattbojen för lite mer "semester" så nu får de två umgås ett tag. Raven hälsade direkt på Saga och det märktes tydligt att de kände igen varandra.  :)

Friserad hund

På en av hundkunskapslektionerna den här veckan var det min tur att bada och trimma en hund. Jag och en annan tjej i min klass fick öva på en Bedlingtonterrier. Det är inte den lättaste rasen att trimma och kanske inte den man ska ge sig på första gången man gör något sådant över huvudtaget. Men det gick faktiskt ganska bra; han såg i alla fall ut som en Bedlingtonterrier när vi var färdiga.  ;)

Blandad vecka

Veckan som har varit har innehållit lite mer än bara vanliga lektioner. I måndags gjorde vi ett studiebesök på en så kallad Grön Arena-gård där man använder sig av olika djur som terapi och behandling av t.ex. handikappade barn och ungdomar.
I torsdags dissekerade vi fyra grisar och en hund. Det var inte det roligaste som jag har gjort och jag hade faktiskt fasat lite dagarna innan för att göra det. Jag har absolut inga problem med att se blod och inälvor, men lukten var jobbig. Dessutom har jag lite svårt att utföra en dissektion av etiska skäl. Visst är det intressant och jag har full förståelse för att man gör det i utbildningssyfte och att man obducerar människor och djur för att få reda på dödsorsaker. Men jag anser att alla har rätt att leva på ett värdigt sätt, att alla har rätt att avsluta sitt liv på ett värdigt sätt och att alla har rätt att bli behandlade på ett värdigt sätt efteråt. Så det är på grund av den åsikten som jag har lite svårt att tycka att dissekering är ok. Men jag var med på lektionen och jag var glad när den var över.  :/

Matleverans och Saga

I dag fick jag äntligen möjlighet att lämna kattmaten till Cissi. Förhoppningsvis kommer den till nytta till behövande katter.  :)  När jag ändå var där passade jag på att hälsa på Saga. Lilla söta Saga. Jag försökte ta några foton på henne men hon ville inte sitta stilla och posera, så de blev varken många eller så bra. Jag fick inte röra henne men hon luktade lite på min ena hand. Hon var i alla fall inte så rädd för mig och hon verkar ha det bra där, och det känns bra för mig. Men jag saknar henne och jag hoppas att hon kan komma tillbaka till oss snart.  :/
 

Inte bara sjukdomar och skador

Utbildningen som jag går inkluderar även badning, föning, klippning och trimning av hundar och katter. Nu har vi börjat ha praktiska lektioner där vi får öva på sådant på egna och andras hundar. Vi ska också lära oss lite om massage och stretching. Roligt!  :)

RSS 2.0