Tillbaka till det gamla

Som det är just nu så försöker jag vara på mitt nya jobb på Djurdoktorn en förmiddag i veckan. Mer hinner jag tyvärr inte vid sidan av studierna.  :/
Men på lördag ska jag jobba på mitt "gamla" jobb på Jägarvallen. Jag blev tillfrågad om jag kan hoppa in och jobba där ibland när det behövs och det inte krockar med studierna eller jobbet på Djurdoktorn. Självklart sa jag "Ja", så på lördag blir det det första tillfället sedan utbildningen började igen.  :)

Kattmat

De sista jobbveckorna i slutet av sommaren samlade jag på mig lite kattmat, både torrfoder och blötfoder, som jag tänkte att jag ska ge till Cissi så att hon kan ge den till katterna som finns i föreningen. Nu måste jag bara hitta ett tillfälle som passar så att jag kan lämna maten till henne.  :)

Nya ämnen

Första veckan av terminen är avklarad och vi har redan två inlämningsuppgifter som ska göras och två prov inplanerade; det är alltså full fart från start. Vi fortsätter med Djurvård inom djurens hälso- och sjukvård och Hundkunskap, men i stället för Sällskapsdjur och Biologi har vi två nya ämnen; Djur - Specialisering (Djur i människans tjänst) och Entreprenörskap.  :)

Plugga och jobba

I dag började utbildningen på riktigt igen. Men först var jag på mitt nya jobb en stund på förmiddagen.  :)
För några veckor sedan blev jag tillfrågad om jag ville ha ett vikariat som djurvårdare på AniCura Djurdoktorn i Linköping. Det börjar egentligen ganska snart men eftersom jag fortfarande studerar så ska jag börja gå bredvid så mycket jag kan vid sidan av studierna och sedan börja på heltid direkt efter att utbildningen är färdig. Det betyder alltså att jag redan nu har ett jobb när jag är klar med studierna.  :D
Anställningsavtalet skrevs på för ett par veckor sedan och förutom i dag har jag varit på Djurdoktorn en gång tidigare och gått bredvid en stund.  :)
 

Ingen praktikant längre

I dag var det min sista dag på praktiken och på måndag börjar studierna på riktigt igen.  :)

Mata bebisar

Den här veckan har jag fått mata kissebebisar på praktiken. Jag har så klart gjort mera saker, men att mata bebisarna var ju verkligen något som passade mig.  :)
En kattmamma kom in akut i måndags kväll för att hon inte kunde föda alla bebisarna själv. Alla ungarna klarade sig tyvärr inte, men mamman och de ungar som gjorde det fick stanna kvar. Mamman mådde inte alls bra efteråt så de fick stanna ända till fredag och under den tiden blev både mamman och bebisarna stödmatade. Det är en fantastisk känsla att stödmata och ta hand om en mamma och hennes ungar och se att de blir bättre och bättre så att de kan åka hem till sina människor igen.  :o)

RSS 2.0