Vätska subcutant

I dag fick jag prova på att göra något som jag inte har gjort förut. På jobbet hade vi en patient som behövde vätskas upp lite och sköterskan som skulle göra det frågade om jag ville göra det i stället. Jag har bara stått bredvid och tittat på tidigare så det var lite spännande att få prova på att göra det själv. Man ger vätska under huden i t.ex. nacken med hjälp av en kanyl och vätska i en droppåse. Det var inte svårt, bara lite nervöst eftersom det var första gången för mig, men det gick ganska bra. Så nu har jag en sak till att öva lite mer på.  :)

Snart dags att lämna mera mat

I dag råkade det bli så att jag kunde ta hem ännu mera kattmat från jobbet. Den ska jag också ska skänka till Cissi och hennes behövande katter. Jag har ju redan lite sedan tidigare som jag har samlat på mig. Förhoppningsvis har jag möjlighet att lämna den hos henne inom ett par veckor. Den här gången blir det inte lika mycket mat som när jag lämnade mat förra gången för ett par månader sedan, men jag tror att det här kommer väl till användning också.  :)

Brist på vaccin

Det är viktigt att vaccinera hundar och katter mot till exempel kennelhosta, kattsnuva och kattpest. Nu har det plötsligt blivit ont om kattvaccin. På jobbet har vi inte många doser kvar och det är lika illa på andra kliniker. Av någon anledning är det restnoterat hos tillverkaren och vi vet inte när vi kan köpa in nya doser. Så nu ransonerar vi de få doser vi har kvar och ger dem i första hand till kattungar som är de som mest behöver dem. Äldre katter som ska ha sin årliga vaccination får vänta så länge tills vi kan få hem nya leveranser. Tänk vad sårbar den medicinska industrin är!  :/

Samtal

Jag hade ett medarbetarsamtal med en av mina chefer i dag. Vi pratade bland annat om vilka mål som jag har den närmsta framtiden. Vi är överens om att jag ska fortsätta att öva på att sätta kanyler och att ta blodprov så att jag själv känner att jag blir mer säker, bättre och snabbare på det. Sedan ska jag även få lära mig lite mer om att ta röntgenbilder, så att jag kan göra det på egen hand också och inte bara assistera när någon annan gör det. Målen som vi har satt upp känns bra och jag är nöjd med medarbetarsamtalet.  :)

Börjat om

Jag har börjat att samla på mig lite kattmat igen som jag ska ge till Cissi vid ett lämpligt tillfälle.  :)

RSS 2.0