Inte bara jag

Jag känner mig fortfarande inte så säker eller duktig på att ta blodprov och sätta kanyler; jag behöver definitivt öva lite mer. Då känns det ganska bra för mig att veta att även de som har jobbat länge och är duktiga på det kan ha svårt att lyckas ibland.
I dag skulle jag hjälpa en legitimerad sköterska att hålla en hund när hon skulle ta ett blodprov. Hon försökte först på ena frambenet. Sedan på det andra frambenet. Sedan en gång till på det andra frambenet. Sedan på det ena bakbenet. Sedan försökte hon igen på det första frambenet, och då lyckades hon till slut. Hon har jobbat länge och hon är duktig, men det tog henne ändå fem försök på den här patienten. Det är ju alltså inte bara jag som inte lyckas på första försöket varje gång.  :)

Semester"jobb"

Jag har semester från jobbet och då hittar jag andra sätt att "jobba" med djur. Förra veckan hjälpte jag en kompis att raka en av deras katter som hade en stor tova i pälsen. En annan vän har bett mig att komma och titta på hennes katts tänder för hon misstänker att kissen har tandsten. Jag hjälper ju så gärna till.  :)

Många söta bebisar

Vi har haft många hundvalpar och kattungar på besök på jobbet de senaste dagarna. De flesta har varit där för vaccination och besiktning, men en liten hundvalp som var bara 4 veckor gammal kom för bandagebyte. Den hade ett brutet ben, stackars liten!  :(
Man vill ju egentligen bara gosa med alla söta hundbebisar och kissebebisar som kommer till jobbet. Tänk att ha det som arbete; djurgosare. Det skulle jag vilja vara!  :o)

Ännu en foderleverans

I helgen lämnade jag av foder hos Cissi igen. Jag hade vägarna förbi i lördags och då passade jag på att lämna av det som jag hade samlat på mig sedan förra gången hon fick foder. Det blev en hel del den här gången också och förhoppningsvis kommer allt till användning.  :)

RSS 2.0