Kunskap om loppor

Man brukar ju säga att minnet är bra men kort, och det händer ganska ofta att jag önskar att mitt minne var lite bättre ibland. Som i dag till exempel. En vän som har katter hörde av sig till mig och undrade hur hon skulle göra eftersom en av hennes katter (eller kanske båda?) har fått loppor. Just om parasiter var bland det sista vi läste på djurvårdar-utbildningen förra året, alltså för bara ungefär ett halvår sedan, och jag minns så väl när vi pratade om olika sorters loppor och hur de lever, förökar sig, vad man ska göra för att bli av med dem och en massa annat som är bra att veta. Men jag kommer inte ihåg exakt VAD vi lärde oss.  :/  Så typiskt! Nu hade det varit jättebra att kunna ge information och råd när hon behövde det. Jag önskar att jag hade haft mitt kursmaterial till hands så att jag hade kunnat kolla i det, men jag hoppas att det löser sig ändå och att hon blir av med krypen.

På kurs

I går och i dag har jag varit på nutritionskurs på Vildmarkshotellet, Kolmården. Att kunna råda och rekommendera djurägare om foder är en del av jobbet, och jag både vill och behöver lära mig mer om det.
Det har varit två dagar med mycket information, mat och fika, jättefint väder och underbar utsikt. I går eftermiddag fick vi dessutom en guidad rundtur i djurparken med utvalda djur som t.ex. sälar, tigrar, apor/gorillor, elefanter och noshörningar.  :o)
 
 
Jag har haft två trevliga dagar samtidigt som jag har lärt mig något.  ;)

Ögonlysning

Ungefär en gång i månaden kommer det en ögonspecialist till jobbet. Hon gör bl.a. ögonlysningar på hundar och katter. I dag var det dags för det igen. Det visade sig att vi inte kunde avvara någon sköterska som kunde hjälpa henne, vilket resulterade i att JAG fick assistera henne hela dagen. Det var roligt och jag lärde mig en del nya saker av att göra det. Dessutom fick jag många hundpussar i ansiktet av flera patienter.  ;)

Saknar Saga

Jag har tänkt mycket på Saga de senaste dagarna. Lilla gumman. Jag saknar henne!  :/

Telefonrådgivning

På eftermiddagen i dag var jag och två kollegor på en tvåtimmars-info om vad man ska tänka på och vilka frågor man ska ställa till djurägare i telefonen. Även om jag har jobbat med det ett bra tag nu och känner mig ganska säker på att ge råd i telefonen så var det bra med lite repetition och att få diskutera åsikter, tips och erfarenheter med andra kollegor.

Ny matleverans

I går fick jag möjlighet att lämna av fodret hos Cissi. Det var några olika sorter, men förhoppningsvis kommer all mat till användning den här gången också.  :)

För varmt i bilen

Nu har det börjat bli riktigt varmt och skönt ute. Men det betyder också att det börjar komma rapporter om (mestadels) hundar som sitter instängda i livsfarligt varma bilar. Redan! Det är samma sak varje år, hela sommarsäsongen. Varför är människor så dumma och ansvarslösa? Det är en fråga som jag ställer om och om igen, och med tanke på hur världen ser ut så lär jag ställa den frågan många gånger till.  :/

RSS 2.0