Kall vinter?

Om man ska/kan tro på vad det står i tidningen så ska det bli en riktigt kall vinter i år, den kallaste på många år enligt prognosen. Kallast ska det tydligen vara i januari. Jag kan inte låta bli att redan nu tänka på alla stackars hemlösa katter som kommer att ha det riktigt svårt då. Jag önskar att jag kunde ta in alla och ge dem mat och värme hela vintern.
Förresten är det ju inte bara de hemlösa katterna som har det svårt när det är kallt ute; det har ju alla andra hemlösa djur och alla djur i naturen också.  :(

Ska ätas upp

Jag ska försöka hitta ett bra tillfälle snart igen när jag kan lämna foder till Cissi. Nu har jag samlat ihop ganska mycket som bara väntar på att få ätas upp av behövande katter.  :)

Två kliniker

Nu ska jag få ännu mer erfarenhet av att arbeta med djursjukvård på olika kliniker; jag ska nämligen jobba på AniCura´s klinik i Finspång tisdag, onsdag och torsdag den här veckan. Jag byter inte jobb, utan det är helt enkelt så att jag lånas ut till den kliniken i brist på personal. Från nästa vecka ska jag vara där varje torsdag fram till årsskiftet. Jag ska alltså jobba på två kliniker ett tag framöver.  :)

Kurs i bemötande

Jag och vår chefsveterinär har varit på kurs i dag. Det är en tvådagars-kurs i bemötande, så vi ska dit i morgon också. Det är en kurs där vi får lära oss att bemöta djurägare i alla möjliga olika sinnesstämningar. Vi handskas ju inte enbart med glada och nöjda djurägare, så nu får vi också lära oss hur vi på ett mera proffessionellt sätt ska bemöta nervösa, arga, upprörda, missnöjda och ledsna djurägare. Det är faktiskt något som egentligen alla som jobbar inom djurvård, och även humanvård också för den delen, borde få lära sig.

RSS 2.0