Högt fall

I dag hjälpte jag till med att röntga en liten kattunge. Den hade ramlat ut från ett fönster på fjärde våningen och hade väldigt ont i ett ben. Stackars liten! Jag är förvånad över att kissen faktiskt överlevde ett så högt fall och det är helt otroligt att den inte skadade sig mer.  :O  Förhoppningsvis har i alla fall djurägaren lärt sig något nu förutom att en sådan här sak kan bli ganska dyr; att djursäkra sitt hem så att kissen inte kan ramla ut från fönstret någon mer gång.  ;(

Nästa års katter

Nu har jag beställt en almanacka för 2017 av Cissi. Det är ett enkelt sätt att göra något bra för hemlösa katter. Jag hjälper katter i nöd med det jag betalar för almanackan samtidigt som jag får fina bilder med söta katter att hänga på väggen.  :o)

Förlängt

Mitt vikariat börjar lida mot sitt slut; djurvårdaren som jag har vikarierat för kommer tillbaka i oktober. Men de vill ha mig kvar där även när hon jobbar så jag har fått förlängt och blir kvar på jobbet ett tag till. Avtalet är utskrivet och påskrivet.  :)

Fråga från gamla jobbet

Sent i går kväll fick jag ett sms från platschefen på mitt förra jobb, AniCura Jägarvallens Djursjukhus. Hon undrade om jag kunde hoppa in och jobba där i dag. Jag var tyvärr tvungen att tacka nej för jag hade redan andra planer. Synd!  :/  Men förhoppningsvis kan jag ställa upp och jobba där någon annan gång om det behövs och jag blir tillfrågad.

Samlar igen

Jag har börjat att samla ihop lite kattmat igen. Jag vet ju var det finns ett behov av den...  :)

Riktiga hjältar

Det händer lite då och då att man stöter på riktiga djurvänner på jobbet. I dag var det en sådan dag, och dessutom dubbelt upp.
 
Det kom in en kvinna och frågade om vi kunde hjälpa till med att kolla id-chip eller öronmärkning på en katt som hon hade hittat utanför ett av de större byggvaruhusen här i stan. Det finns inga bostäder i närheten, bara stora och tungt trafikerade vägar, så hon tyckte att det var lite konstigt att katten var där. När hon frågade i butiken fick hon veta att katten hade suttit utanför ett par dagar. Då åkte hon till en annan affär och KÖPTE en transportbur för att kunna ta med katten till oss. Denna fina handling gjorde hon trots att hon hade en liten bebis med sig och att det kostade henne pengar. Som tur var hade kissen en örontatuering och som var ännu mera tur var att ägaren hade registrerat sina uppgifter på internet så att vi kunde få tag på henne. Efter en liten stund kom det en glad och tacksam ägare och hämtade kissen.  :)
Guldstjärna till kvinnan som gjorde så att kissen kunde komma hem till sina människor igen!
 
Den andra stora händelsen i dag var en kvinna som kom in med en annan hittekatt. Det var en liten kattunge som vi gissade var runt 4-5 månader gammal. Den var upphittad i förrgår och tyvärr i väldigt dåligt skick. Den var fruktansvärt mager och väldigt smutsig och full med öronskabb. Kvinnan var villig att betala för undersökningen och hade ett par alternativ på några personer som nog kunde ge kissen ett hem. Undersökningen visade tyvärr att kissen inte mådde så bra, men kvinnan var villig att även betala för blodprover. Så prover togs, men tyvärr visade de att kissen var väldigt sjuk. Det bästa för kissen var att låta den få somna in. Kvinnan betalade även för detta. Hon betalade alltså för undersökning, blodprover, avlivning och kremering; flera tusen kronor för en upphittad katt som inte var hennes. Vilken godhjärtad kvinna!  :O
 
Trots att jag tycker att det var väldigt sorgligt med den lilla kissen så känner jag mig samtidigt varm i hjärtat för dessa två kvinnor som i dag gjorde något väldigt bra. Vilka hjältar!!!

RSS 2.0