Oläkt sår?

Mona är fortfarande kvar här. Men jag har upptäckt små fläckar på sängen och andra ställen som hon ligger på. Just på de platser där hon ligger är det små blodfärgade fläckar, precis som sårvätska. Jag misstänker att det kommer från hennes kastrationssår som inte verkar ha läkt som det ska. Jag får ju inte komma tillräckligt nära för att titta på det, men från avstånd tycker jag att det ser lite fuktigt ut. Det måste nog tyvärr kollas upp.  :/

Snart dags att flytta

Det finns funderingar på att flytta Mona till ett annat fosterhem. Föreningen har eventuellt hittat ett fosterhem som också kanske kan bli hennes för-evigt-hem. I så fall kanske hon får flytta redan om några dagar.  :/

Vart är ungarna?

Jag undrar vart Mona tror att alla ungar som har flyttat har tagit vägen? Hon kanske tror att jag har ätit upp dem?  :O  ;o)

Avslappnad

Det är så roligt att se Mona nu för det är så stor skillnad mot den första tiden som hon var här. Hon vågar mer och mer. Nu ligger hon och sover på sängen nästan hela dagarna, och jag kan till och med gå nära sängen utan att hon hoppar ner. Hon leker gärna, både ensam och tillsammans med någon, och hon gör det utan att hålla koll på var jag är. Bollar och möss är roliga att leka med, och att jaga och jagas är kul. Ibland är det full fart här när det jagas fram och tillbaka, och då håller hon inte heller koll på var jag är eller vad jag gör. Hon sover mer avslappnat nu också; förut syntes det att hon var på vakt även i sömnen, men nu kan hon sova på rygg med tassarna i vädret.  :)

Katters beteende

I torsdags var jag på min förrförra arbetsplats, AniCura Jägarvallens Djursjukhus, för att lyssna på en föreläsning om katters beteende. Eftersom jag är intresserad av allt som rör katter så tog jag chansen att vara med på den. Föreläsningen var väldigt intressant. Den skulle egentligen vara 3 timmar lång, men vi höll på i fyra timmar. Mycket kunde jag sedan tidigare, men jag lärde mig också några nya saker. Nu kommer jag att se på ett annat sätt hur katter interagerar med varandra och de senaste dagarna har jag provat en del saker på Mona.  :)

Mona på sängen

Både i går och i dag har Mona legat och sovit långa stunder på min säng. Hon har varit uppe på sängen förut vid några tillfällen, men då har hon hoppat ner från den så fort jag har kommit in i sovrummet. Förmodligen har hon trott att hon inte får vara där eller så har hon känt sig otrygg på den när jag har kommit in.
Men i går och i dag har hon legat kvar trots min närvaro. Hon har så klart hållit koll på mig, men hon har ändå verkat ganska avslappnad. Framsteg!  :)
 

RSS 2.0