Ett år sedan Mona

I dag är det ett år sedan Mona kom till mig. Lilla fina söta Mona! Jag tänker ofta på henne och undrar hur hon har det. Jag får inte veta så mycket, men det senaste jag hörde om henne är att hon har det bra och det är ju det viktigaste. Jag saknar henne. Lilla gumman!  :/

Gratis vård till utsatta djur

I går fick hemlösa människor komma med sina djur till Djursjukhuset i Jönköping. Det kom fem hundar och tre katter. Människorna fick kaffe, smörgås och bulle medan de väntade och djuren fick en gratis hälsoundersökning och en vaccination. Dessutom fick alla djur en gratis fodersäck med sig hem. I några fall hjälpte vi även till med att ta bort tandsten, en trasig tand och en juvertumör kostnadsfritt.
Det här var SÅ uppskattat av djurägarna som på grund av sin utsatta livssituation inte har någon ekonomisk möjlighet att gå till veterinären med sina älskade djur i vanliga fall.  :o)  Förhoppningsvis kanske det här kan bli ett samarbete som återkommer en gång varje år.

Utsatta människor och deras djur

Det finns en rikstäckande förening som hjälper människor som befinner sig i en utsatt livssituation och som på ett eller annat sätt kanske har hamnat i ett utanförsskap. På lördag ska den föreningen tillsammans med Djursjukhuset i Jönköping även göra något för djuren som också befinner sig i en sådan situation. Då får nämligen hemlösa människor komma med sina husdjur till mitt jobb och där få en gratis hälsoundersökning och en vaccination. Jag tycker att det är så fint att man tänker på de människor och djur som inte har det så bra som de flesta andra och jag hoppas att det är många hemlösa som tar chansen och kommer med sina hundar, katter och kanske även andra husdjur.  :)

RSS 2.0