Så varmt!

Det är värmebölja i hela landet och det har varit soligt, varmt och torrt i drygt två månader nu. När det är så varmt som det är nu med temperaturer runt +30 grader är det inte bara människor som far illa, utan djuren gör också det. Många djurägare ringer till jobbet och frågar hur och vad de kan göra för sina husdjur i värmen. LÄMNA DEM INTE INSTÄNGDA I EN VARM BIL!!!  ;(  Ja, vi får in sådana patienter. Senast för ett par veckor sedan; en hund som blev kvarglömd i en bil i två timmar. Den hunden är numera i hundhimlen.  :´(
Men för de djurägare som inte lämnar sina djur i en varm bil finns det några enkla tips.
Det är viktigt att se till att våra hundar, katter och andra djur har tillgång till vatten hela tiden så att de kan dricka när och hur mycket de vill. Inomhus kan man försöka att göra det svalt om det går; dra ner persienner och rullgardiner för att stänga ute den värsta värmen. Man kan använda fläktar och rikta dem så att det svalkar där djuren befinner sig.
Man kan kyla ner sitt djur lite försiktigt med en blöt handduk om man misstänker att det lider av värmen. Det finns också kyldynor som man kan köpa. Det är som en tunn vadderad matta som blir sval av tryck på den och den kan hunden och katten välja att ligga på när de tycker att det är för varmt. Den fungerar bra till människor också.  :o)

RSS 2.0