Hjälper med foder

Förra veckan lämnade jag av lite kattfoder hos Cissi igen. Det var som vanligt välkommet då det finns många hungriga kattmagar att mätta. Jag ska fortsätta att lämna foder till Cissi och behövande katter så länge som jag kan och har möjlighet. Det är ju i alla fall ett lätt sätt för mig att hjälpa till på, även om jag skulle vilja göra så mycket mer.

Djurambulansen

Numera finns Djurambulansen även i Jönköping. Det är en ideell förening som hjälper djurägare som inte själva har möjlighet att ta sig med sitt djur till en veterinär med transport. Jättebra tycker jag! De startade upp alldeles nyligen men har redan hunnit att transportera patienter till djursjukhuset. Senast i förrgår när jag jobbade; då kom de in med en väldigt sjuk hund och dennes ägare.
Det finns ett stort behov av djurambulanser överallt, och jag skulle nog kunna tänka mig att jobba ideellt med en sådan sak.

Två år sedan bebisarna blev 7

Det har redan gått två år sedan fyra bebisar blev sju. I dag är det nämligen två år sedan jag på morgonen upptäckte att mamma Mona´s två dagar gamla bebisar var fyra stycken och inte tre som jag först trodde. I dag är det också två år sedan de tre röda bebisarna hittades i en skokartong på soptippen i Finspång och kom hem till mig för att mamma Mona förhoppningsvis skulle ta sig an dem också. Vilket hon ju gjorde efter några dagar och allt resulterade i att jag hade sju bebisar här som gav mig fullt upp hela sommaren.  :o)

Inte många brasor

I går var det valborgsmässoafton igen och jag är ju inte så förtjust i varken brasor eller fyrverkerier. Men på grund av torka och brandrisk var det i år eldningsförbud i nästan hela södra Sverige, så majbrasor och fyrverkerier var inställda på många platser. Sååå bra för alla djur, speciellt för igelkottarna!  :)

RSS 2.0