Namn på pojkarna

För några dagar sedan valde vi namn till pojkarna. De fick varsitt namn med samma bokstäver, så den rödvita heter Arvid och den svartvita heter Vidar.
Båda är fortfarande väldigt försiktiga men de har börjat att vänja sig vid att jag går ut och in i köket. Arvid vågar till och med att sitta kvar där han är när jag kommer, även om jag kommer nära. Men jag får fortfarande inte ta på dem. Jag har dock petat lite försiktigt på ena tassen och svansen på Arvid och på ena tassen på Vidar. Det var inget som uppskattades, men det var heller ingen av dem som sa ifrån. Små små steg.  :)

Pojkarna i köket

Än har jag inte så mycket att berätta om pojkarna i köket. De är väldigt försiktiga så jag har inte lärt känna dem än. Den svartvita "bor" under ett skåp och den rödvita flyttar runt mellan ett par olika platser. Men de äter, dricker och går på lådan.
Enligt stället som de kommer från är de ungefär ett år gamla. De är ganska smutsiga så de skulle behöva ett bad, men det är inte riktigt aktuellt i dagsläget eftersom de är lite rädda. Så småningom ska de kastreras, vaccineras och id-märkas, men det får också vänta lite.
Det första vi ska göra är att hitta varsitt passande namn till dem.  :)

Nya besökare

Ibland händer det plötsligt oväntade saker väldigt fort. Som till exempel i dag. Jag fick ett telefonsamtal och drygt två timmar senare kom det två små kattkillar hit. De ska vara i jourhem här hos oss ett tag tills de flyttar till sina för-evigt-hem. Det är första gången vi har jourhemskatter här sedan kattmamman Mona och alla ungarna var här för tre år sedan.
Just nu sitter de i karantän i köket och jag låter dem vara ifred så att de ska få lite lugn och ro för att kunna känna sig trygga.  :)
 

Tjocka djur

Efter tre semesterveckor var jag tillbaka på jobbet i dag. En av dagens patienter var en katt som kom för en hälsokoll och vaccination. Det visade sig att den kissen vägde 10,4 kilo och omedelbart behövde att börja banta. Djurägaren var förstående och köpte med sig ett bantarfoder och bokade en ny tid om fyra veckor för kontroll av vikten. Förhoppningvis har kissen gått ned lite i vikt till nästa besök.
 
Övervikt hos våra husdjur är ett stort problem då många djurägare ger sina fyrbeningar för mycket av både mat och godis. Det är inte bara synd om ett djur som är överviktigt, det kan även få farliga följdsjukdomar av det som till exempel hjärtproblem och diabetes som i sin tur kan leda till döden.
Som djurägare kan man bli anmäld för vanvård av sitt djur, för det är djurplågeri att låta djuret bli överviktigt. Men det är tyvärr inte så många som tänker på följderna när de ger sin hund eller katt lite skinka eller en ostbit eller godis eller något annat gott.  :/

RSS 2.0