Sökhund

I morse hade vi en hund bokad för provtagning på jobbet. Provet som skulle tas var för att kolla antikroppar mot rabies. Lilla vovven ska nu nämligen efter ett års träning åka till Ukraina och jobba som sökhund. Han och hans husse ska vara där i fyra månader och bland annat söka efter minor. Vilken hjältehund! Hoppas att allt går bra och att han och hans husse kommer tillbaka hem oskadda.  :)

Ormbett

Det märks att värmen har kommit. På eftermiddagen i dag fick vi in fyra olika katter med misstänkt ormbett. Tre av dem hade svullen tass och ben, och en kisse var svullen i ansiktet. Fyra patienter med samma besöksorsak på drygt två timmar är många.  :O  Kissarna fick lite smärtstillande och vätska under huden innan de fick åka hem igen för att vila och ta det lugnt.
Senare på dagen kom det även in två hundar med misstänkt ormbett. De blev också behandlade och fick åka hem för lite vila.
Förhoppningsvis har de lärt sig att inte slåss med ormar någon mer gång, men troligtvis har de nog tyvärr inte lärt sig något alls av detta.  :/

Ukrainsk katt

Det var länge sedan vi hade ett djur från Ukraina på jobbet, men i dag var det dags igen. Det var en kisse som har ont i ett ben. Jag och vår veterinär från Ukraina tog hand om kissen eftersom vi två hade ett gäng patienter från Ukraina förra året och jobbade bra tillsammans vid de tillfällena.
Efter undersökning och röntgen hade vi tyvärr inte hittat någon orsak till hältan, men vi skickade hem kissen på lite smärtstillande och ett återbesök inbokat lite längre fram.
Själv fick jag ju återigen ett tillfälle att göra bort mig lite genom att försöka säga några enstaka ord och fraser på ukrainska och ryska.  ;)

RSS 2.0