Julmarknad med Sören Fernström

I dag har jag gjort en god gärning samtidigt som det var ett roligt nöje. Jag och en annan kattälskande vän åkte till julmarknaden i Söderköping av en väldigt speciell anledning. Vi ville klappa på kändiskatten Sören Fernström som var där också sålde saker. Eller rättare sagt; hans människor säljer saker med kattmotiv och Sören själv ligger bara där och är söt. Man får betala MINST en krona för att klappa på honom och alla pengar går till behövande katter. Intäkterna för sakerna som säljs går också till behövande katter.
Sören var själv från början en hittekatt och när han kom till sina människor började han att hjälpa andra utsatta katter genom att låta sig bli klappad mot betalning på marknader. Han har hållit på i ungefär 11 år och har hittills samlat in drygt 1,8 miljoner kronor till hemlösa katter!  :O
Jag hade nio kronor i kontanter som jag stoppade i hans bössa innan jag klappade lite på honom. Jag ville hjälpa mer, så jag köpte också ett par jättefina vinglas med blå tassar på.  :)

På magen i soffan

I dag låg jag på soffan och läste en bok. Då kom fina Arvid upp och lade sig och sov på min mage.  :D  Det var första gången som han gjorde det i soffan; hittills har han bara gjort det i sängen. Det var så skönt och mysigt, och han låg kvar i flera kapitel. Sötnos!  :o)

Morgonritual

Vidar och jag har en ritual på morgonen. Den har vi hållit på med en lång tid nu, jag minns inte ens när vi började med den men det är många månader sedan. Vidar "hjälper" mig att bädda sängen på morgonen. Varje morgon. Även om han är ute i köket och äter frukost så kommer han springande i full fart in till sängen när han hör att jag håller på att bädda. Han vill "hjälpa" till varje gång. Han är så duktig och söt!  :)

Provsvar

Svaret på Arvid´s prov har kommit och det påvisar fortfarande både Mycoplasma felis och Felint Calicivirus. Jag trodde nästan att Caliciviruset hade läkt ut sedan förra året, för Arvid är inte alls lika nysig och snorig längre som han var när han kom till oss. Men han har alltså fortfarande viruset och risken är stor att Vidar och hemmets katter i så fall också fortfarande har det om han smittade dem i början.
Damen som var intresserad av att adoptera pojkarna var ju lite tveksam med tanke på viruset, och eftersom Arvid fortfarande har det så har damen avböjt. Men hon har hittat ett annat kattpar som ska få flytta in hos henne, så det har ändå löst sig bra.  :)

Veterinärbesök

I dag var pojkarna hos veterinären. De fick sin årliga vaccination och klorna klippta. Arvid fick också lite lugnade för att vi skulle kunna kolla statusen på hans tänder. Det visade sig att han hade lite tandsten igen och ett par tänder som behövde dras ut. Veterinären var så snäll att hon gjorde det direkt i stället för att vi skulle behöva boka en ny tid för det. Vi passade också på att ta ett blodprov för att kolla hans värden eftersom han har kräkts några gånger. Allt såg bra ut. Skönt!
Vi tog också ett nytt prov för att se om han fortfarande har Calicivirus. Det dröjer några dagar innan vi får svar på det.
 
Sedan vi kom hem från veterinären har båda pojkarna varit lite avvaktande mot mig. Vidar gick direkt och gömde sig och var spårlöst borta i nästan sex timmar. Arvid har varit lite groggy och har vinglat omkring lite försiktigt. Ingen av dem har velat gosa med mig. Vi får se vad som händer när vi lägger oss för att sova. Kommer de upp i sängen som vanligt? Eller kommer de att undvika mig ett tag?
 

Modig kille med dammsugaren

Ända sedan pojkarna kom hit för snart 15 månader sedan har Vidar legat på sin plats i garderoben varje gång som jag har dammsugit. För knappt en vecka sedan gjorde jag om i garderoben så Vidar ligger inte där lika mycket längre. I dag låg han på sängen när jag tog fram dammsugaren. Arvid sprang som vanligt direkt och gömde sig så fort han hörde att jag plockade fram den. Vidar låg kvar på sängen. Jag startade dammsugaren och började utanför sovrummet. Vidar låg kvar på sängen ända tills jag kom fram till den med dammsugaren, då sprang han iväg. Men vilket framsteg! Så duktig och modig han var första gången utanför garderoben!  :)

Mamma katt är tillbaka hos husse

Jag har en uppdatering om de fyra kattungarna som jag räddade från avlivning för ett par månader sedan. Mamma katt fick ju följa med dem och i dag återlämnades hon till sin husse; kastrerad, vaccinerad och id-märkt. Hon fick dessutom med sig 10 kg torrfoder och 96 portionspåsar blötfoder.  :O  Kattungarna ska stanna hos föreningen några veckor till innan de får flytta till sina för-alltid-hem. Tänk så bra det blev för alla; bebisarna, mamma katt och husse.  :)

RSS 2.0