Namnsdag

I dag har pojkarna namnsdag. För ett år sedan funderade jag på vad de skulle få heta. Jag tittade i almanackan och såg att just i dag har Arvid och Vidar namnsdag. Det tyckte jag passade alldeles utmärkt på pojkarna. Korta och fina namn som dessutom innehåller samma bokstäver. Så Arvid och Vidar blev det.  :)

Kloklippning med protester

I går klippte jag äntligen klorna på Vidar igen. Det behövdes verkligen; de var väldigt långa och vassa. Det skedde så klart under vissa protester, han sprattlade och vred sig, men till slut lyckades jag att klippa alla klor utan för många rivsår på mig trots att jag såg på hans ögon att han var riktigt arg på mig. Arvid´s klor försökte jag inte ens med...  :/

Kalas för pojkarna

Vi har haft kalas här i kväll. Vi firade att det är exakt ett år sedan Arvid och Vidar kom hit till oss för att vara här i jourhem. De skulle stanna ett litet tag tills de var kastrerade, vaccinerade, id-märkta och redo att flytta till sitt för-alltid-hem. Ett litet tag har alltså blivit ett helt år.  ;)
Jag pratade med föreningen i går om deras framtid. Ska de flytta eller ska de få stanna här? Inget är bestämt, fundering pågår.
 

Bråkig Vidar

De senaste dagarna har Vidar varit på ett riktigt bushumör. Han bråkar och slåss med de andra katterna. Han slutar när jag säger till honom men efter en liten stund är han igång igen. Det är nog inte så allvarligt menat från hans sida, men de andra katterna blir irriterade på honom.
Det är dags att klippa klorna på Vidar och de andra. Vidar har väldigt vassa klor nu och det finns en risk för skador om han ska hålla på och bråka som han gör för tillfället. Jag ska göra ett försök att klippa både hans och Arvid´s klor inom de närmsta dagarna.

Ute lite på dagarna också

De senaste veckorna har Vidar börjat att vara lite mer på balkongen även på dagtid. Den första tiden när han vågade gå ut där var det mest på kvällarna, men nu går han ut där korta stunder på dagarna också. Han är inte ute på balkongen lika mycket som Arvid, men ibland är Vidar till och med först ut när jag öppnar dörren efter att de har ätit sin frukost. Då brukar han vara där en liten stund innan han går och lägger sig på sin plats i garderoben. Lite då och då händer det att han kommer ut från garderoben och går ut på balkongen en liten stund innan han går tillbaka till garderoben igen. Det är roligt att han visar lite mer intresse för balkongen nu.  :)

Dubbelmys i soffan

Sedan båda pojkarna ville komma upp i soffan en kväll för några veckor sedan så har det nu blivit en rutin att de kommer upp i soffan och myser med mig nästan varje kväll. Antingen en av dem, men oftast båda två samtidigt. Det är så roligt att de vill göra det och det är så mysigt att ha dem bredvid mig i soffan tillsammans med hemmets andra katter.  :)
 

Skojade med Arvid

I dag busade jag lite med Arvid när han var ute på balkongen. Jag gick ut för att kasta skräp och på vägen tillbaka fick jag för mig att jag skulle skoja lite med honom och gick fram till balkongen för att han skulle se mig. Vad förbryllad han blev! Han undrade nog hur jag kunde vara på den andra sidan. Jag stod där en liten stund och pratade med honom. Han såg ju att det var jag men han vågade inte gå fram till mig vid balkongräcket. Det var nog lite läskigt när jag var på fel sida och inte där jag brukade vara.  ;)

RSS 2.0