18 månader

Pojkarna har varit här i 18 månader nu. Det är dags att ta ett beslut.  :/

En av två gick ut

Sol, klarblå himmel och ett par plusgrader ute i dag. En bra dag att öppna balkongdörren och låta kissarna gå ut om de ville. Arvid ville, han var i alla fall ute ett par minuter. Men Vidar stannade vid balkongdörren, tittade ut och bestämde sig för att det var för kallt i dag också.  ;)
Vi går ju i alla fall mot ljusare och varmare tider, så om några veckor vill kanske båda vara ute en liten stund.  :)

Alla Hjärtans Dag-fest

I går var det Alla Hjärtans Dag och då tänkte jag festa till det lite för kissarna med smaskig mat. Vanligtvis får de bara lite blötmat till frukost och äter sedan torrfoder resten av dygnet. Men vid speciella tillfällen som t.ex. jul, nyår och födelsedagar får de god blötmat på kvällen. Så i går eftermiddag lade jag upp lite kalkon-mousse åt dem och ropade på dem för att de skulle komma ut i köket och få äta smaskig mat.
Men, pojkarna är inte vana vid att jag ropar på dem från köket och ju fler gånger jag ropade på dem desto mer misstänksamma blev de. Att jag står och ropar på dem brukar vanligtvis inte hända, så de trodde nog att det var något otäckt som var på gång. Dessutom hör det ju inte till den vanliga rutinen att de får blötmat vid den tiden på dygnet, så de trodde nog att det var något lurt med det hela. Ingen av dem ville komma ut i köket och smaka på den goda festmaten. Så gick det med den Alla Hjärtans Dag-festen.  :/

Anmält

Förra veckan gjorde jag något som jag inte har gjort förut; jag anmälde en djurägare till Länsstyrelsen. Jag är trött på djurägare som inte tar sitt ansvar för sina djur och djurägare som inte behandlar sina djur på rätt sätt. Tyvärr är de väldigt många och det finns en viss risk att den här anmälan inte är den enda som jag kommer att göra.  :/

Snälla pojkar

Arvid och Vidar är så lugna och snälla pojkar. Visst busar de lite, men oftast på ett snällt sätt. Det är sällan som någon av dem ställer till med något rackartyg som innebär problem för mig. Några saker har blivit förstörda, bland annat en ny och helt oanvänd jacka i fuskskinn. Men bortsett från några enstaka händelser så är de väldigt lugna och snälla. Om de vore människor skulle man nog säga att de är artiga och väluppfostrade.  ;)

Ny vägning i dag

Ny vägning av katterna i dag. Vidar har minskat lite i vikt igen, men inte alls lika mycket som vid de senaste vägningarna. Jag upplever att han har ätit lite mer den senaste tiden också, så förhoppningsvis avstannar viktminskningen nu. Men jag vågar inte ta ut något i förskott, jag ska avvakta till nästa vägning och se hur det ser ut då.

RSS 2.0