---

---

Bra slut på ännu en katthistoria

Förutom alla bokade patienter hade vi i dag elva (!) akutpatienter. Men vi redde ut det och det var inte så långa väntetider för akutpatienterna.
En av de bokade patienterna var en honkatt som skulle kastreras. Hon bor hos en gammal dam efter att hennes mamma kom med tre ungar till damen. Sedan försvann mamma katt med ungarna och har inte kommit tillbaka. Men en av ungarna kom ensam tillbaka till damen. En liten kille som damen bestämde sig för att ge ett hem. Hon såg till att han blev vaccinerad, id-märkt och kastrerad på mitt jobb. Någon vecka efter att han hade flyttat in hos damen kom även en annan av de tre ungarna tillbaka dit. Det var hans syster, alltså den lilla tjejen som blev kastrerad hos oss i dag. Damen är gammal och kände först att hon inte kunde ta hand om två katter och då tog jag kontakt med en kattförening för att hjälpa henne. Föreningen erbjöd sig att ta in den lilla tjejen, men efter att hon hade varit hos damen ett tag blev damen lite tveksam till detta för hon såg hur bra syskonen trivdes med varandra. Då hittade jag och föreningen en annan lösning. Om damen kunde tänka sig att behålla tjejen också så skulle föreningen stå för kostnaden för kastrationen och vaccination nummer två.
Damen blev väldigt glad och tacksam för detta, för det betyder ju att de två syskonen får fortsätta att vara tillsammans. Så i dag blev den lilla tjejen vaccinerad och kastrerad hos oss och fick sedan komma hem till sin bror och damen igen.
Det är så skönt när det slutar på ett bra sätt.  :o)

RSS 2.0