Andra djur på besök

Att arbeta hos Distriktsveterinärerna kräver ju att man kan en del om stora djur också, d.v.s kor, hästar och andra lantbruksdjur. Som djurvårdare följer inte jag med veterinären ut på besök hos sådana djur, men jag har ändå fått träffa några andra djur än hundar, katter och andra smådjur.
Vi har haft besök på kliniken av hönor, en tupp och en häst vid olika tillfällen. Förra veckan hade vi besök av både en gris och en lammbagge. Så lite variation på patienter är det i alla fall.  :)

Avbruten kastration

I dag hände en rolig sak på jobbet. Eller rolig är kanske fel ord. Positiv? Uppmuntrande?
Nåja, det som hände var att vi skulle kastrera tre katter som en "katträddar-förening" hade bokat tid för. Det var en hane och två honor. När den ena honan hade fått lugnande och jag skulle raka och tvätta henne så tyckte jag att hon hade ganska stora tuttisar och var lite bullig i magen. Så jag sa till veterinären att jag misstänkte att hon var dräktig. Han kände på magen och var nästan helt säker på att det fanns bebisar där inne, så han gjorde ett snabbt ultraljud för att kolla. Jodå, visst var det bebbar i magen och med tanke på storleken så var de nästan färdigbakade. Så det blev ingen kastration på den kissen, utan hon ska få föda sina bebisar. Så roligt!  :D
Det var tur att jag upptäckte bebisarna innan vi hann ge kissen det starkare sövningsmedlet, det hade inte varit bra för de små. Men nu gick ju allt bra som tur var. Efteråt sa veterinären flera gånger att det var en bra dag för vi hade räddat kattungar.  :o)

RSS 2.0