29 hundar

I dag var jag och en veterinär ute på ett djurskyddsärende. Vi skulle besikta 29 hundar som Länsstyrelsen hade omhändertagit. Det var egentligen 32 hundar från början, men tre av dem hade blivit avlivade av djurskyddskäl direkt. Som tur var så var så var de flesta i ganska "bra" skick; det var många som hade tandsten och dåliga tänder, långa klor, rinniga ögon och diverse andra mindre saker som det blev anmärkning på, men inte värre än så. Det var bara kanske ungefär en tredjedel av alla hundarna som av olika hälsoskäl behöver få komma till veterinär för åtgärd snarast men ingen av dem var i så dåligt skick att de behöver avlivas.
Förutom en liten stackare som tyvärr fick somna in på plats av djurskyddsskäl.  :´(
 
Man vet ju inte innan vad man ska mötas av när man kommer ut på ett sådant här uppdrag.
Jag hade försökt att mentalt ställa in mig på att det kunde vara riktigt illa och att vi kanske skulle behöva avliva många av hundarna. Men man kan ju egentligen inte förbereda sig mentalt för alla situationer är ju olika och även om man vet att det är illa så kanske det är mycket värre än man tror.
I det här fallet så var det lite bättre än vad jag hade föreställt mig, och trots att det är väldigt ledsamt att vi fick avliva en hund så känns det bra att det bara var en och inte flera.  :/

C

C

RSS 2.0