Vad gäller?

Jag har ställt en förfrågan om vad som gäller för de jourhem som inhyser djur i fara. Om det t.ex. är speciella krav på de jourhemmen eftersom djuren som bor där ska gömmas och skyddas från sina misshandlare. Det är ganska många parter inblandade; polis, socialarbetare och veterinär i samarbete innan djuret placeras i ett skyddat boende.
Får se vad det blir för svar, om jag har de rätta kriterierna eller inte för att anmäla mig som jourhem.  :/

En fundering

Jag har funderat lite angående det förra inlägget som jag skrev; alltså det om husdjur som riskerar att råka illa ut för att de inte får följa med till skyddsboenden. Med tanke på hur många misshandlade människor det finns, så lär det ju också finnas ett väldigt stort behov av jourhem till alla stackars djur som befinner sig i våldsutsatta hem. Jag tror att jag ska kolla upp vad som krävs för att man ska bli godkänd som jourhem för just de husdjuren. Om jag skulle bli godkänd som jourhem så tänker jag nog anmäla mig, för det är ju verkligen också ett bra sätt att hjälpa!

Hotade djur

Något som man kanske inte tänker på så mycket är att djur kan bli utsatta för våld i människors ställe. Det är nämligen så att många kvinnor, och även män, som blir utsatta för våld i hemmet inte vågar lämna hemmet och sin misshandlare av rädsla för att djuret då ska bli misshandlat i stället. De flesta skyddsboenden tar inte emot djur, och för att hunden, katten eller vad det nu än är för djur inte ska råka illa ut väljer många då i stället att stanna kvar i en våldsrelation.
Sedan några år tillbaka finns det en ideell förening som arbetar med att hjälpa våldsutsatta personer med deras djur. Medan personen vistas i skyddsboende får djuret bo i jourhem där misshandlaren inte kan komma åt djuret eller skada det på något sätt. Jättebra tycker jag!

...

Vi väntar och väntar...

En god gärning

Jag har förhoppningsvis gjort något bra. Det kom ett telefonsamtal till veterinären (jag svarade) från en kvinna som har två katter, båda sex år gamla. Hon kan inte ha kvar katterna och hade försökt att omplacera dem, men hade tyvärr inte hittat någon som ville ha dem. Så hon ringde till veterinären för att boka en tid för avlivning.  :(
Eftersom jag inte tycker att man ska avliva djur bara för att man inte kan ha kvar dem berättade jag för henne om Cissi och gav henne Cissi´s nummer. Hon blev jätteglad, för hon vill verkligen inte avliva sina katter, utan hon vill att de ska få ett nytt hem.
Jag har fått veta av Cissi att kvinnan har ringt henne och att katterna nu står i kö för att komma in i föreningen för att sedan förhoppningsvis få ett nytt bra hem hos någon annan. Det känns så himla bra att jag har hjälpt till att rädda två kissar från avlivning!  :o)

Kanske en annan

Väntan på kissen som ska komma hit har ju dragit ut på tiden och det går fortfarande inte att säga när kissen eventuellt är vaccinerad och redo att flyttas till oss. Så Cissi har börjat fundera på om en annan katt ska få komma hit till oss i stället. Vi får se hur det blir.

RSS 2.0