Har rört på sig

Sent i går kväll flyttade sig Saga från badrummet in under soffan i vardagsrummet. Där sitter hon fortfarande nu ett dygn senare. Jag har låtit henne vara ifred och har bara pratat lite med henne på avstånd. Jag ställde in lite mat under soffan i går och den stod orörd ända tills lite tidigare i kväll. Jag tror i alla fall att hon åt förut. Jag hörde något som lät som att hon åt lite, men jag vågade inte böja mig ner för att titta, för då kanske jag hade skrämt henne så att hon slutade äta. För bara en liten stund sedan smög hon sig försiktigt in på toaletten och jag hörde att hon krafsade i lådan. Jag vet inte vad hon gjorde där för jag vågade inte titta ifall jag skulle skrämma henne, men det är bra att hon vet var den finns och att hon vågade ta sig dit.
När hon var färdig på lådan så gick det fort tillbaka till tryggheten under soffan och där ligger hon gömd nu igen. Men jag är nöjd med att hon både har ätit och varit på lådan. Det betyder att det går åt rätt håll, och förhoppningsvis så vågar hon sig fram lite mer snart.  :)

Redan en ny

Bara några dagar efter att Sotis flyttade har vi nu en ny jourhemskatt här.  :)  I dag kom fröken Saga till oss. En söt liten kattdam som ska vara hos oss ett tag. Jag har faktiskt inte hälsat på henne än, för hon gick direkt från transportburen in under skåpet under tvättstället i badrummet. Där har hon nu suttit längst in mot väggen sedan hon kom hit för tre timmar sedan. Jag låter henne vara ifred och ta den tid hon själv behöver för att våga sig fram. Men jag hoppas att det inte tar alltför lång tid innan jag får hälsa på henne.

Uppdatering

Jag fick en uppdatering om Sotis från Cissi. Första dagen i sitt nya hem hade Sotis gått runt och kikat lite och sedan lagt sig under sängen. (Känns det igen?) Familjens katt hade nosat på Sotis och fräst åt henne, men sedan var det inget mer med det. Nu gömmer hon sig inte längre och det är hon som fräser lite åt den andra katten när han vill busa med henne. Men det går åt rätt håll och familjen har i alla fall goda förhoppningar om att det här kan bli bra. Jag håller så klart en tumme!  :)

Hej då Sotis!

Nu har fröken Sotis flyttat. I dag kom hennes nya människor och hämtade henne. Jag hoppas att det blir bra för henne i hennes nya hem och att hon blir kompis med kissen som bor där!
 
Under tiden som hon har bott här hos oss har hon haft en favoritmus som hon har "dödat" om och om igen. När jag vaknade i morse låg den "död" i matskålen.  :)
 
 
När jourhemskatterna flyttar härifrån blir det alltid tomt och Sotis är inget undantag. Jag kommer att sakna både hennes våldsgosande och hennes busiga påhitt. Söta Sotis!  :)
 

Nytt hem?

Jag pratade med Cissi i dag igen. Det finns eventuellt en familj som vill bli Sotis´ nya människor. De har en katt sedan tidigare och förhoppningsvis kan Sotis bli kompis med honom. Så bra det kanske kan bli; både nya människor och en ny kompis på samma gång.  :)

Dags att börja leta

Det börjar bli dags att försöka hitta ett nytt permanent hem åt lilla fröken Sotis. Cissi vill att jag ska ge henne en beskrivning av Sotis nu när jag har lärt känna henne lite. Det blir lätt; Sotis är en underbar katt! Hon är så trevlig, social, mysig, lekfull och pratglad. Hon älskar klappar, kel och gos. Det borde inte vara så svårt att hitta en egen människa till henne!  :)

Förändrad

Sotis är en helt annan katt nu än när hon kom hit till oss. De första dagarna gömde hon sig i garderoben och under soffan. Nu fyra veckor senare är det hon som bestämmer här.  :/

Sovsällskap

Jag tror att Sotis börjar känna sig lite mer som hemma här nu. I natt sov hon i sängen bredvid mig och hemmets katter!  :)

Ganska nöjd?

Sotis har varit här hos oss i tre veckor nu. Jag tror inte att hon är så missnöjd med det.  ;)
 
 

Gnugga gnugga

För tillfället jobbar jag i sterilrummet igen, och det är tack vare det som jag ibland får rycka in och vara med om en massa roliga och spännande saker. Tidigare i veckan skrev jag ju att vissa dagar på jobbet är mer spännande än andra, det var den dagen då jag fick hjälpa till med att röntga en hund. I fredags var det nästan ännu mer spännande, för då fick jag gnugga hundvalp!  :D
Vid ett kejsarsnitt behöver djurbebisarna ofta hjälp med att "komma igång"; man får skaka liv i dem, suga slem ur munnen och halsen, och lägga dem i en handduk och gnugga dem, d.v.s. man masserar dem ganska hårt för att de ska piggna till. Ibland kan man få hålla på med en bebis ganska länge innan den är pigg och stark nog att klara sig, och ibland är de tyvärr alldeles för svaga och då kan man inte hjälpa dem. I fredags gick det nog ganska bra. Alla valpar som förlöstes levande var fortfarande ok lite senare på dagen, i alla fall enligt vad jag hörde. Så det känns bra att jag var med och hjälpte till.  :)

Sotis-gos

Vår gäst Sotis är en riktigt mysig katt. Hon är otroligt social och vill gärna vara nära mig hela tiden när jag är hemma. Det ska klappas och kelas, och det händer lite titt som tätt att jag blir våldsgosad.  :)  Hon pratar ganska mycket också, och ibland verkar det nästan som att hon blir lite irriterad på mig för att jag inte förstår vad hon menar.
Sotis och hemmets katter kommer bra överens. Det har inte varit något bråk eller några sura miner alls. Allt går så bra, så lilla Sotis får gärna stanna här så länge hon behöver.  :)

RSS 2.0