Matleverans

Maten som föreningen skulle skicka hit har kommit. Fem burkar mjukmat och sju kilo torrfoder. Det bör ju hålla lilla Knappen mätt ett tag framöver.  :)
 

Strömming

Grannen kom in med en strömming som hon hade köpt till de fyrbenta. Lilla Knappen smaskade i sig!  :)  Jag vet inte om han har smakat färsk fisk tidigare eller om det var första gången för honom, men han tyckte uppenbarligen om det.  :)

Festdag

Från och med i dag är inte Raven längre en jourhemskatt. Hon har numera ett permanent hem här hos oss.  :)  Hon har ju varit "hemma" här länge, men på pappret bor hon här på riktigt från och med i dag.
 
Dagen till ära fick alla kissarna festa på tonfisk. Det var mumsigt värre!  :)
 
Som av en händelse har hon också nu "tagit över" sommargästen Bamse´s plats på fåtöljens ryggstöd. Lite konstigt och småroligt att hon gjorde det just nu i samband med att hon blev hemmets katt.  :)
 

En till klar

I dag lyckades jag med att klippa klorna på ytterligare en av Knappens tassar. Mer än så går det inte att klippa vid ett tillfälle; han tröttnar så fort. Synd bara att klorna som jag klippte på den första tassen för ett tag sedan har hunnit att bli vassa igen...  :/

Mat

Föreningen håller omplaceringskatter i jouhem med mat. Det vill säga att jag får mat till Raven och Knappen från föreningen så länge som de bor här, eller i Ravens fall tills hon är min på papperet. Hittills har jag fått ungefär ett par kilo torrfoder och en del burkmat per gång allteftersom det går åt. Nu börjar det ta slut igen, så jag skickade ett meddelande till Cissi att det är dags för mer mat snart. Då fick jag till svar att jag ska få lite mer levererat den här gången så att det räcker lite längre. Får se vad som kommer.  :)

Stanna?

Det är ju redan bestämt sedan länge att Raven ska få stanna här i stället för att bli omplacerad. Nu har jag börjat fundera på om inte Knappen också ska få stanna här. Men jag kan ju inte behålla alla katter som jag vill hjälpa...  :/

Tre katter gick på besök

Lilla Raven går ju in till grannen och hälsar på lite då och då när vi har dörrarna öppna mellan oss. I kväll var det dags igen. Jag och grannen stod och pratade med dörrarna öppna och då kom Raven och spatserade in till grannen. Strax efter kom lilla Knappen och försiktigt försiktigt vågade han sig till slut in till grannen han också. För första gången!  :)  Efter dem kom hemmets katt och gick in till grannen han med, så helt plötsligt var det tre katter hos grannen och ingen hos mig!  :O  När de hade gått omkring där en stund och tittat och luktat på saker så tyckte jag att det var dags att gå tillbaka in till oss. Först gick Raven, sedan gick Knappen och sist gick hemmets katt inte alls. Han ville tydligen stanna där, så jag fick "hjälpa" honom att gå hem.  ;o)  Nu är alla samlade här hemma igen, precis som det ska vara.  :)


Spa-behandling

I dag var det dags för lite omvårdnad igen; Raven tvättade Knappen. Den här gången blev det mer än bara fyra snabba slick på Knappens huvud; i dag tvättade hon honom ordentligt. De är så söta!  :)

Knappen i skarven

Lilla söta killen Knappen har hittat en favoritplats till. När han inte ligger i garderoben och sover så ligger han i soffan och sover. I skarven mellan dynorna!  :D
 

Sötnosar

Raven och Knappen har verkligen funnit varandra. Det verkar som att de trivs ihop och har roligt tillsammans. De kommer väldigt bra överens och de leker och busar med varandra. I dag tog de relationen till en ny nivå; Raven tvättade Knappen! Fyra snabba slick på Knappens huvud. Så söta de var!  :)

Med alla klor i behåll

Nyss gjorde jag ett försök att klippa Ravens klor. Det gick ännu sämre än med Knappen.  :(  Raven genomskådade mina försök och ville inte alls klippa klorna. Så jag fick ge upp utan att en enda klo var klippt. Jag får göra ett nytt försök en annan gång, när hon förhoppningsvis har glömt bort vad det är jag vill göra med henne.  :/

RSS 2.0