En god gärning på ett annorlunda sätt

I går levererade jag en urna. Det är inget som vanligtvis hör till mina arbetsuppgifter, men av en ren tillfällighet råkade jag prata med ett par djurägare från mina hemtrakter när de var på Strömsholm för några veckor sedan. De var där med sin hund och tyvärr slutade det med att hunden fick somna in. De frågade mig om jag kunde tänka mig att ta med urnan hem när den var färdig så att de inte skulle behöva åka hela vägen tur och retur igen bara för att hämta den. Självklart kunde jag göra det! Så i går lämnade jag urnan till dem. De var så tacksamma! Det känns så bra att jag kunde hjälpa till på det sättet. För mig var det inget besvär alls, men för dem betydde det så mycket.  :)

Tänker på Knappen

Ibland tänker jag på lilla killen Knappen och undrar hur han har det. Senast jag hörde något om honom så verkade han ju ha det alldeles utmärkt. Så jag antar och hoppas att han fortfarande har det bra.  :)  Självklart saknar jag honom lite. Undrar om han kommer ihåg oss?

Mat till katter

När jag hade praktik hos veterinären i början av året fick jag ju hem en del mat som ska skänkas till behövande katter. Den står fortfarande hos mig, och här gör den ju inte så stor nytta. Jag ska försöka att leverera den till Cissi snart.  :)

Kan inte göra så mycket som jag vill göra

Jag hade lite kontakt med Cissi för några dagar sedan. En rädd och skygg kisse behövde komma akut till ett jourhem. Jag ville så gärna erbjuda mig, men det är ju inte riktigt läge för det när jag är borta så mycket på dagarna nu när jag jobbar i Strömsholm hela sommaren. En rädd och skygg kisse behöver tas om hand på ett speciellt sätt som jag inte kan erbjuda för tillfället. Synd! Men kanske dyker det snart upp någon annan kisse som inte är i samma behov som kan få bo i jourhem hos oss i stället.

Oförstående

Hur tänker människor som inte försäkrar sina husdjur? Jag förstår inte varför man väljer att ha sitt husdjur oförsäkrat; saker kan ju hända. Om man betalar tusentals kronor för att köpa ett djur, varför försäkrar man det då inte?!? Man försäkrar ju bilen, datorn, mobiltelefonen...
Det är så många stackars djur som får lida och blir avlivade för att ägarna inte har någon försäkring och då heller inte har råd med kostnaden för veterinärvård. Det kom ett telefonsamtal till bokningen på Strömsholm, med ett typiskt exempel på tanklösa ägare; en valp som hade brutit ena frambenet, oförsäkrad, operation var nödvändig och ägarna hade inte råd att förskottsinbetala 20.000:-. Stackars, stackars, stackars valpen!!!  :(
Hunden var av en ras som kostar säkert omkring 15.000:-. Varför försäkrar man inte en hund som är så dyr att köpa?!? Jag förstår inte!!!

RSS 2.0