Fint höstväder på balkongen

Det har varit jättefint höstväder i helgen; klarblå himmel, strålande sol och runt +17 grader varmt ute. Jag har haft balkongdörren öppen nästan hela dagarna så att kissarna skulle kunna vara ute så mycket som de ville. Båda pojkarna har varit ute, men Arvid har som vanligt varit ute mest av de två. Det är bra att de passar på nu innan höstrusket och vintern kommer.  :)

Gjorde det igen

Kattungarna som jag räddade från avlivning förra tisdagen har det bra. Mamma katt är fortfarande tillsammans med dem och får förhoppningsvis stanna hos dem några veckor till.
I går gjorde jag det igen. Med lite hjälp räddade jag två vuxna katter från avlivning. Sex räddade katter på en vecka känns bra.  :)

Bortskämda pojkar som gillar värme

Jag tror att pojkarna har blivit lite bortskämda under året som de har varit här. De som tidigare levde utomhus på en gård året om vill inte vara ute på balkongen nu när det "bara" är drygt +10 grader varmt ute. När jag öppnar balkongdörren går de ut på balkongen några minuter, sedan går de in och lägger sig. Inte ens Arvid som var ute i stort sett hela tiden när balkongdörren var öppen de fina och varma sommardagarna vill vara ute mer än några minuter. Det ska bli spännande att se vad de tycker i vinter när vi kanske har både minusgrader och snö på balkongen.  :)

Räddat bebisar

I dag har jag räddat fyra små kattungar från avlivning. Ägaren till mamma katt ville inte ha några ungar och hade bokat tid för avlivning av dem. De är fyra stycken, ungefär 10 dagar gamla. Jag ringde ett samtal och bad om hjälp, frågan skickades vidare och en kattförening i Småland erbjöd sig att ta hand om dem. Efter att ha frågat ägaren om det skulle vara möjligt med omplacering i stället för avlivning och det accepterades gick det fort; kattungarna hämtades redan på eftermiddagen och finns nu i tryggt förvar hos föreningen där de kommer att få växa upp i lugn och ro tills de är redo att flytta. Inte nog med det; föreningen fick även låna med sig mamma katt så att ungarna får vara med henne tills de är avvanda och då kommer mamma katt att lämnas tillbaka till ägaren kastrerad så att hon inte kan få fler oönskade ungar. Det löste sig alltså ännu bättre än vad vi hade hoppats på från början. Det känns så bra!  :D

Favoritboll

Arvid har en favoritsak som han leker med ofta. Det har han gjort i stort sett hela tiden sedan han kom hit och började våga att göra saker. Det är en så kallad godisboll, alltså en boll med hål i som man stoppar godisbitar eller torrfoder i och bitarna ramlar ut genom hålet när man rullar på bollen. Arvid älskar att busa med den. Han rullar den hårt så att det smäller ordentligt när den rullar in i skåp, väggar och saker. Bitarna som ramlar ut är lika roliga, de leker han med i full fart så att de åker in under spisen och kylskåpet. Jag hittar ofta både bollen i hallen och bitar bland skorna.  :)

Väntar på att dörren ska öppnas

Det är fortfarande fint väder ute, bara lite kallare nu när vi är i september, så kissarna får vara ute på balkongen om de vill. De senaste gångerna som jag har öppnat balkongdörren efter frukost har Vidar suttit vid dörren och väntat och varit först ut. Det är så roligt att just han sitter och väntar på att jag ska öppna när det tog så lång tid innan han ens vågade att titta ut där. Söta Vidar!  :)

RSS 2.0