Kattduktig och nyår

Häromdagen ringde det en person till jobbet och ville rådfråga lite om sin katt. Hon var inte kund hos oss sedan tidigare, men hon hade blivit rekommenderad att ringa till just oss för där jobbar det en person som är väldigt duktig på katter.  :D  Jag blev så klart både överraskad och smickrad över att jag har ett rykte om mig att vara kattduktig. Så roligt!  :o)
 
I morgon är det nyårsafton. Det kommer att bli en riktig prövning för pojkarna. Först kommer det ett par andra människor hit på kvällen för att äta nyårsmiddag. Sedan kommer det att smälla otäckt ute vid midnatt. Båda sakerna kommer att skrämma dem, men jag tror att det är besöket av människor som kommer att vara det värsta för dem. Vi får se hur det går.  :/

Pojkarnas andra jul

Det är julafton i dag och det är pojkarnas andra jul här. De var inte riktigt samarbetsvilliga med julfirandet som jag ordnade för dem. Ingen av dem ville posera fint på ett juligt foto, det var bara Arvid som åt den smaskiga maten och ingen av dem var intresserad av godiset. Men efter en stund blev Vidar i alla fall lite nyfiken på leksaken som de fick i julklapp. Senare på kvällen gick även Arvid fram och tittade lite försiktigt på den. Förhoppningsvis kommer båda att tycka att den är rolig och leka med den.  :)
 
 

Julklapp till föreningens katter

Jag har en liten julklapp som jag ska lämna till föreningen som räddade Arvid och Vidar från stället som de bodde på innan de kom hit till oss. Julklappen är en sak som katterna som finns på plats hos föreningen förhoppningsvis kommer att leka med och ha lite glädje av.  :)

Leker så bra tillsammans

Det är en underbar känsla att se hur bra pojkarna trivs ihop. Jag har ju tidigare berättat att de sover tillsammans, myser med varandra, tvättar varandra och ofta äter samtidigt. Men de leker väldigt bra ihop också. Nästan varje dag både innan och efter frukost är det lektid. Först medan de väntar på att jag ska göra iordning frukosten, sedan tar de en liten paus medan de äter och när de har ätit färdigt är det dags för mera lektid. Då busar de med varandra; det jagas och brottas, de smyger på varandra och de leker med leksaker tillsammans. Det märks så väl att de har jätteroligt. Det är så tillfredsställande att titta på dem när de leker, jag blir alldeles glad i kroppen när jag ser dem.  :)

Smala Vidar

Vidar har inte ätit lika mycket som han brukar den senaste tiden, och i dag tyckte jag att han såg lite smalare ut. Jag väger katterna en gång i månaden och när jag senast gjorde det för en vecka sedan så var det ingen drastisk förändring på Vidar´s vikt. Han verkar må bra och är lika pigg och glad som vanligt, så jag hoppas att det bara är något tillfälligt. Men jag ska hålla lite koll på honom och på hur mycket han äter.

Vill inte gå ut i kylan

Det är fortfarande många minusgrader och lite snö ute. Jag har vid ett par tillfällen öppnat balkongdörren för att se om kissarna vill gå ut en liten stund. Varken Arvid eller Vidar visar något större intresse för det. Vidar har gått fram till dörren men har stannat där. Arvid har tagit ett kliv ut men har vänt in direkt igen. Med tanke på att de tidigare har levt utomhus på en gård så är det lite intressant att de inte alls vill gå ut utan föredrar att stanna inne i värmen.  :)

Kallt och snö

För en dryg vecka sedan sjönk temperaturen till minusgrader och den har hållit sig där sedan dess. Flera dagar i rad har det varit runt -10 grader ute. I går natt eller tidigt i går morse kom det även lite snö här, så nu är det vinter på riktigt. Jag tänker så klart på alla hemlösa katter som är där ute i kylan. Stackarna!  :(

RSS 2.0