Duktiga balkongpojkar

Pojkarna är så duktiga! När det är dags att stänga balkongdörren på kvällen så brukar jag gå ut där och prata och klappa lite på kissarna innan jag visar/"hjälper" dem in genom dörren. Alla accepterar att det är dags att gå in och gör det utan att protestera. Men i går och i dag har jag bara ställt mig i dörröppningen och sagt till dem att det är dags att stänga för kvällen och både Arvid och Vidar har då kommit in direkt. Så duktiga de är!  :)

Foderleverans

Det var länge sedan senast, men i förrgår kunde jag äntligen lämna av lite foder till behövande katter igen. På mitt nuvarande jobb är det inte lika stor omsättning på foder som på de andra klinikerna/djursjukhusen som jag har arbetat på, så det tar lite längre tid att få ihop en samling. Men nu hade jag fått ihop tillräckligt för en lagom stor leverans och jag hade dessutom vägarna förbi där i förrgår så det passade bra. Det blev som vanligt väldigt uppskattat av de som hjälper katterna och det känns väldigt bra för mig att kunna hjälpa till.  :)

Nytt gömställe

Precis innan kissarna skulle få frukost i morse försvann Vidar. Jag vet inte om han blev skrämd av något eller vad det var som gjorde att han gömde sig, men han kom inte fram igen när jag ropade på honom. Han missade frukosten och det är inte likt honom. Jag letade efter honom på hans vanliga ställen men han var inte på något av dem. När de andra kissarna hade ätit upp sin frukost gick jag hemifrån och då hade Vidar fortfarande inte kommit fram. Jag undrar var hans nya gömställe är. Bra är det uppenbarligen eftersom jag inte lyckades att hitta honom.  ;)

Rund om magen

Jag har ju lagt märke till att Arvid har börjat att bli lite rund om magen. Vidar är fortfarande väldigt smal och slank som båda var när de kom hit, men Arvid har ändrat kroppsform. Jag vägde dem (utan protester) för första gången här hemma för ett par veckor sedan. Då vägde Arvid några hekto mer än Vidar, så det var inte så jättestor skillnad på dem i vikt. Men när man tittar på dem så ser man att de har olika kroppsform.
Nu ska Arvid få börja äta samma mat som han har ätit hittills men med mindre kalorier. Så att han förhoppningsvis inte blir ännu mer rund om magen.  ;)

Balkongkatt

Lilla söta Vidar har blivit en balkongkatt!  :D  Jodå, nu går han äntligen ut på balkongen på riktigt. På dagtid är han inte så intresserad, då ligger han som vanligt i garderoben. Men på kvällarna gör han de andra kissarna sällskap på balkongen. När jag säger åt dem att gå in för natten är Vidar ibland sist in.  ;o)

Ute på riktigt

I går kväll hände något som var fantastiskt positivt och roligt. Vid 22.30-tiden skulle jag säga åt katterna att komma in från balkongen för det började bli dags att sova. När jag skulle stänga balkongdörren gick Vidar ut på balkongen. Och han stannade där!  :D  Så roligt! De få gånger som han har gått ut på balkongen förut har det ju varit för att stanna utanför dörren och sedan vända och gå in igen efter bara några sekunder. Men i går gick han ut på riktigt, hela vägen fram till balkongräcket och där satte han sig och tittade ut. Det var så underbart att jag väntade med att stänga dörren och i stället satte jag mig också på balkongen och höll honom och de andra katterna sällskap en stund.
Den här gången handlade det inte om sekunder, Vidar var ute 10-15 minuter! Han var så modig och duktig! Jag är så stolt över honom nu. Jag hoppas att han kommer att vara ute där mer nu och att han kan få glädje av att vara där ute tillsammans med de andra katterna.  :)

Båda i soffan

För en liten stund sedan kom Vidar upp i soffan och lade sig bredvid mig. Det var första gången han gjorde det. Så roligt! Nu har båda pojkarna gjort det, och jag hoppas att de fortsätter att göra det.  :)

RSS 2.0