Storhelger på jobbet

Dagarna mellan jul och nyår är det fullt ös på jobbet, och det är förmodligen likadant på de flesta djursjukhus och djurkliniker. Djur blir sjuka och skadar sig även vid storhelger, men det finns ju också typiska julpatienter som t.ex. de med chokladförgiftning. Till nyår är det i stället skotträdda patienter som behöver få något lugnande. De här vanliga vardagarna mellan jul och nyår är det fullt på listorna, fullt i väntrummet och telefonen ringer oavbrutet. Anledningen till det är att många djurägare väntar tills de röda dagarna har passerat eftersom helgdagar innebär högre kostnad. Samtidigt vill de passa på innan det blir helgdagar igen, så alltså blir det ett väldigt högt tryck på de vanliga vardagarna.
 
Att det är mycket att göra märks ju även i sterilrummet. Trots att det inte är några planerade kirurgiska ingrepp på helgdagar så blir det en hel del akuta operationer, och då samlas instrumenten på hög. När jag kom in i sterilrummet i går morse efter 5 helgdagar såg jag direkt att de hade haft mycket att göra under julen. Det tog mig nästan hela dagen att komma ifatt med det som hade använts, och sedan har det bara fyllts på med nya från ingrepp i går och i dag.
Men nu är arbetsåret slut, på fredag jobbar jag igen och då får jag se hur nyårshelgen var på operationsavdelningen.  :/

Saga firar jul

Julafton firas så klart med lite festmat. Saga åt upp den så fort att jag knappt hann ta kort på henne, så det blev bara en bild.
Innan maten försökte jag göra henne julfin genom att sätta på henne en röd fluga runt halsen; det gick INTE. Det borde vi kanske ha börjat öva på för flera månader sedan.  ;o)
 

Kräks

I går kräktes Saga, hela frukosten kom upp. Jag blev lite orolig att hon var sjuk, men som tur var så kräktes hon bara en gång. Hon är ju ganska glupsk och hon äter fort och mycket, så det berodde kanske på att hon hade överätit lite. I går kväll fick hon lite skinka och i kväll fick hon lite grillad kyckling och det glufsade hon i sig. Det verkar inte vara något fel på hennes mage i alla fall.  ;)

På bordet

Lilla Saga har nu blivit så modig att hon har börjat att ta sig förbjudna friheter. Vid några tillfällen när jag har suttit och ätit vid vardagsrumsbordet så har hon varit nyfiken på vad jag äter och har helt enkelt hoppat upp på bordet för att kolla in maten. Hon rör inget, men tittar och luktar lite innan hon hoppar ner igen. Jag vill ju inte att hon ska vara på bordet, speciellt inte när jag äter, men samtidigt vill jag inte säga åt henne så att hon blir skrämd. Jag tycker att det är roligt att hon har blivit så framåt och vågar komma nära mig på olika sätt, även om det innebär förbjudna saker som att hoppa upp på bordet.  ;)  Jag får försöka komma på ett sätt att få henne att förstå att hon inte får vara på bordet utan att skrämma henne.

Sötnosen

Sötnosen Saga på klösmöbeln.
 

Ny övning

Eftersom klappandet går så bra har vi nu börjat öva på en ny sak; att lyftas upp. Eftersom händer är otäcka och farliga och Saga nyligen har börjat låta sig klappas så är det ju också väldigt otäckt och farligt att bli upplyft. Men det övar vi på nu.  :)  Jag lyfter upp Saga endast ett par decimeter från golvet, håller henne så några sekunder och släpper sedan ner henne igen. Bara för att hon ska vänja sig vid mina händer och att de kan röra henne på ett annat sätt än som klappande. Men precis som när vi övade på klappandet så övar vi på lyftandet långsamt. Jag misstänker att det kommer att ta mycket längre tid att få henne att acceptera att bli lyft; det måste ju vara väldigt otäckt att vara fasthållen av farliga händer. Hon kanske aldrig kommer att acceptera det och då får jag i min tur acceptera det också. Med hennes bakgrund kan vi människor inte begära för mycket och jag är bara glad för de framsteg vi gör och det vi hittills har åstadkommit.  :)

Mardröm?

Saga låg och sov på fåtöljens ryggstöd som hon brukar, och helt plötsligt hoppade hon till och fräste jättehögt. Hon tittade sig omkring och verkade lite arg. En liten stund senare hade hon lugnat ner sig och somnade om.
Det var inte första gången; samma sak har hänt förut. Har hon kanske mardrömmar? Vad drömmer hon i så fall om som gör att hon rycker till så mycket och vaknar arg och fräsande? Är det kanske något i hennes förflutna som stör henne i drömmarna? Ingen vet ju vad hon var med om tidigare när hon var hemlös.  :/

RSS 2.0