Vad är det för fel på folk?

Vad är det för fel på folk?!? Jag ställer den frågan ofta; ibland flera gånger varje dag.  :/
 
I fredags eftermiddag kom det in en djurägare med en katt på jobbet. Djurägaren hade ringt in och sagt att katten var väldigt dålig så de behövde komma in akut. När de kom in på undersökningsrummet lämnade djurägaren och dennes sällskap katten där under förevändning att de inte klarade av att se katten så dålig. De nästan sprang ut och satte sig i bilen och körde därifrån.
En kollega till mig ringde till djurägaren och sa att de måste komma tillbaka, vi kan inte göra något utan att diskutera med djurägaren först vad som ska göras. Djurägaren måste nämligen skriva på papper om djuret ska skrivas in för vård eller om djuret ska avlivas. Djurägaren vägrade att komma tillbaka och svarar inte längre i telefon.
Vad hände med katten då? Katten mår inte alls dåligt; den är ung, frisk och pigg. Den har fått bo i ett undersökningsrum hela helgen där vi har gett den massor med mat, leksaker, klappar, gos och kärlek. Det som händer nu är att djurägaren blir polisanmäld eftersom det är brottsligt att överge sitt djur. I morgon måndag ska vi kontakta Länsstyrelsen som får ta ett beslut om vad som ska ska hända med katten. Förhoppningsvis kan den få ett nytt hem ganska snart och det finns flera kollegor på jobbet som är intresserade av att ta hand om den. Men det är som sagt Länsstyrelsen som bestämmer det och jag hoppas verkligen att kissen inte behöver flytta tillbaka till djurägaren igen.
Djurägaren kommer dessutom att få en faktura från oss på alla kostnader fram tills dess att kissen lämnar oss. Det är redan uppe i ganska många tusenlappar eftersom det är dygnet runt, och om inte djurägaren betalar så går skulden vidare. Så djurägaren kommer inte undan.
Men jag tycker att det här är så sorgligt. Det är inte bara en kriminell handling, för mig är det helt oförståligt hur man kan dumpa sitt djur på det där sättet. En liten tröst är att de valde att lämna kissen hos oss; de kunde ju t.ex. lika gärna ha dumpat den i skogen eller något annat hemskt. Men ändå! Jävla idioter!!!   ;(

RSS 2.0