Kladd med träck i labbet

Det finns en liten skillnad mellan att jobba på en veterinärklinik eller ett djursjukhus och att jobba hos Distriktsveterinärerna. Den lilla skillnaden är stora djur.  ;)  På veterinärkliniker och djursjukhus är patienterna mestadels hundar, katter och andra smådjur. Men hos Distriktsveterinärerna är en stor del av patienterna kor, hästar, grisar och andra lantgårdsdjur. Nu kommer inte jag att ha så mycket direktkontakt med de djuren, däremot så ska jag kunna boka in veterinären på fältbesök när djurägarna och bönderna ringer. Jag ska alltså kunna avgöra om det är något akut med kon/hästen/grisen/hönan/etc eller om ett besök kan bokas lite senare. Det är mycket nytt att lära sig!  :/
Jag fick lära mig något annat nytt i dag; att leta efter ägg från blodmask i hästbajs. Det var inte så äckligt som det låter.  :)

Nytt jobb på DV

I dag gjorde jag min första arbetsdag hos Distriktsveterinärerna. Jag ska vara mestadels i Åtvidaberg men kommer även att vara i Norrköping och Söderköping ibland. Så nu är jag äntligen igång igen med att jobba med djur och jag kan förhoppningsvis göra något bra för dem.  :)

RSS 2.0