Gör lite av varje

Det märks att det är semestertider för nu får jag hjälpa till med fler saker på jobbet än vad jag vanligtvis gör. Jag har bland annat fått röntga fler patienter än hunden som jag röntgade i måndags, jag har fått vara lite mer på labb för att hjälpa till med att köra prover, och i dag fick jag även hoppa in på operation en kort stund för att assistera med vätska under en munsanering. Roligt!  :)

Får röntga mera

Den här veckan kommer jag nog att få hjälpa till lite mer med röntgen på jobbet. Det började redan i dag med en hund som jag fick röntga urinvägarna på. Anledningen till att jag får röntga lite mer själv den här veckan beror på att det dels är sommar och semestertider; många av sköterskorna är lediga, och dels att en av sköterskorna som är på jobbet den här veckan är gravid och alltså inte får vistas i närheten av röntgen. Det är ju bra för mig; jag får mer övning och erfarenhet.  :)

Ibland räcker inte hjälpen

I fredags fick vi in en katt akut på jobbet. Djurägaren visste inte vad som hade hänt men trodde att den hade blivit påkörd. Kissen hade enligt röntgenbilderna ingen fraktur men hade väldigt ont. Djurägaren hade tyvärr ingen försäkring och inte heller så mycket pengar, så veterinären försökte göra vad hon kunde till en så låg kostnad som möjligt. Det är svårt att ge ett djur rätt hjälp när bristen på pengar styr vad som är möjligt att göra. Så efter några timmar på kliniken fick kissen åka hem med sina människor. Kissen skulle hållas under noggrann uppsikt, vara i stillhet, få smärtstillande och komma på återbesök efter en vecka. Djurägaren blev tillsagd att ringa någon av de andra klinikerna i helgen om kissen skulle bli sämre.
I dag ringde djurägaren och avbokade återbesöket på fredag. Anledningen var att kissen nu är i katthimlen. Så ledsamt!  :(

Fantiserar lite

Vad roligt och spännande det skulle vara att få ta hand om en kattmamma med ungar ett tag. Till exempel från födsel tills de är flyttklara.  *Önsketänkande*  Jag tror att jag är i behov av lite kisse-bebis-gos.  :)

Akutbesiktningar

I dag fick vi göra akutbesiktningar på jobbet. Åtta stycken pälsbeklädda fyrbeningar hade blivit omhändertagna efter att deras människor hade blivit avhysta från sitt hem. Besiktningarna görs för att se vilket skick de är i; vilka kan omplaceras och vilka är så dåliga att det bästa för dem är att få somna in? Den här gången var det en fyrbening som fick somna in medan de övriga sju var i ganska bra skick och kommer att få en ny chans hos nya människor.
Sådant här är så sorgligt; det är självklart väldigt synd om djuren, men det är även lite synd om människorna som förmodligen vill väl från början men någonstans på vägen blir det fel och går överstyr. Det måste vara fruktansvärt hemsk att både bli avhyst från sitt hem och samtidigt bli fråntagen alla sina djur.  :/
Nu ska man så klart inte blanda ihop dessa människor med de människor som medvetet missköter sina djur; de människorna är det inte ett dugg synd om!  ;(

Upphittad katt

I tisdag kväll stod jag ute och pratade med en vän i ett bostadsområde här i stan. En jättefin kisse (raskatt?) kom fram till oss och pratade jättemycket och ville kela. Pälsen var inte så tovig, men den var väldigt smutsig och lite smal, och det oroade mig lite att den kisade med ögonen hela tiden. Jag kollade efter tatuering i öronen men det hade den ingen. Men jag tänkte att den kanske hade id-chip eftersom det verkade vara en raskatt, och jag hoppades att den bodde någonstans i närheten.
 
I kväll fick jag se ett inlägg på internet där en tjej hade tagit kort på katten och lagt ut en förfrågan om någon kände igen den eftersom hon hade sett den gå omkring och jama i området under en längre tid. Jag tog kontakt med henne och det visade sig att hon hade lämnat in katten på ett katthem i väntan på en befintlig ägare eller en ny ägare. Så bra! Nu vet jag att kissen har det bra, i alla fall just nu.  :)

RSS 2.0