Bilder på pojkarna

Jag har tagit många bilder på pojkarna, men jag har inte lagt upp några här sedan de kom hit. Här är i alla fall en på Arvid i fönstret och en på Vidar i hallen. Sötnosar!
 
 

En framåt, en bakåt

Medan jag gläds åt att Vidar har börjat att bli så social och tycka om klappar och gos, så är jag lite bekymrad över att Arvid har backat i sin socialisering. Han har blivit mer försiktig och reserverad. Han kommer tillsammans med de andra katterna ut i köket på morgonen för att få frukost, men jag får inte längre klappa lite försiktigt på honom. Han fräser och säger ifrån om jag försöker. Jag vet inte vad det beror på och just nu vet jag inte vad jag ska göra annorlunda för att han ska våga låta mig att komma nära honom igen.  :/

Ny tid bokad

Lilla Vidar har de senaste kvällarna kommit upp i sängen och lagt sig bredvid mig. Så mysigt!  :)
 
Jag har bokat en ny tid för båda pojkarna på mitt jobb om tre veckor. Dels är det då dags för den andra vaccinationen och dels så måste Arvid´s dåliga tänder åtgärdas. Då har jag bokat dem på min lediga dag så att de inte ska behöva vara på jobbet lika lång tid som i fredags när de var med när jag jobbade.

Pojkarna hos veterinären

Någon gång i natt vaknade jag till lite och då låg Vidar och sov mellan mina ben. Så mysigt! Hoppas att han vågar och vill göra det igen.  :)
I morse var det dags att försöka få med pojkarna till jobbet och med lite hjälp hamnade till slut båda i varsin transportbur. På jobbet blev de kastrerade, vaccinerade och id-märkta. Veterinären tittade även i öronen, på tänderna och på Vidar´s sår i ansiktet och på Arvid´s sår på kroppen.
Han hittade inga öronskabb men Arvid´s öron var väldigt smutsiga så jag gav honom en örontvätt. Vidar´s tänder ser bra ut, men Arvid saknar flera tänder fram och han har minst en tand som behöver dras ut snart. Med tanke på tändernas status så bör Arvid vara mycket äldre än ett år, men tändernas skick kan också göra så att han verkar att vara äldre än vad han faktiskt är. Så det är svårt att gissa hans ålder.
Såren i Vidar´s ansikte är nog inte slagsmålsskador som jag först trodde, utan det är kanske i stället en allergisk reaktion på något. Jag har misstänkt det den senaste tiden eftersom det inte ser ut som typiska rivsår.
Vi tog ett ringorms-prov på Arvid. Veterinären tror inte att det är ringorm, men vi skickar in ett prov för att kunna utesluta det. Arvid har flera pälslösa partier med sår på olika ställen på kroppen. Såren verkar ha uppkommit av hans kliande, slickande och bitande. Orsaken till det kan vara parasiter, allergi, nervöst beteende på grund av stress, eller något annat. I väntan på svaret på ringorms-provet ska jag ge pojkarna allergifoder för att se om det hjälper något. Om det inte gör det, och om det inte är ringorm, så ska de få kortison i stället.
Det känns i alla fall bra att de äntligen har varit hos veterinären och blivit undersökta och fixade.  :)

Ska försöka igen på fredag

På fredag ska jag göra ett nytt försök att ta med mig pojkarna till jobbet. Det är dags att kastrera, vaccinera och id-märka dem. Men det som nästan är ännu viktigare att det blir gjort snart är stackars Arvid´s klåda. Den behöver kollas upp så att han kan få hjälp med den. Så, nytt försök på fredag.  :/

Sängsovare

I går och i dag har Arvid legat och sovit på min säng. Så modig han är!  :)

Inte problemfritt

Det är inte helt problemfritt att ha pojkarna här. Vidar har kommit så långt i sin socialisering; han kommer och huvudbuffar på mig, han vill ha klappar och jag har till och med fått lyfta upp honom ett par gånger utan att han har fått panik. Men han bråkar med både hemmets katter och med Arvid. Jag tror att han inte menar att bråka egentligen, jag tror att han vill leka men visar det på fel sätt så att de andra katterna blir rädda och då blir det bråk i stället för bus.
Arvid har fortfarande inte kommit så långt i sin socialisering, han är lika rädd och försiktig som han har varit länge nu även om jag får klappa lite på honom korta stunder vid enstaka tillfällen. Men det stora problemet med honom är att han kissar på andra ställen än i lådan. Det är inte så bra. Frågan är om det beror på att han är missnöjd med något eller om orsaken till det är medicinsk?  :/

RSS 2.0