Nya matskålar

Det har varit lite rörigt med pojkarnas mat sedan de kom hit. Jag har tidigare skrivit om att de äter mycket, och det är ju bra att de har god aptit. Men de har ätit i varandras skålar och gärna samtidigt, så det har varit lite svårt att veta vem som äter vad och hur mycket.
Nu har de i stället varsin matskål med chipläsare, så nu kan de bara äta i sin egen matskål. Då kan jag ha lite bättre koll på hur mycket de äter och vad de tycker om.
Vidar började att använda sin direkt, han var så duktig och förstod på en gång att nu är det där som han ska äta sin mat. Men Arvid är lite mer försiktig. Han har inte gått fram till matskålen självmant än, utan jag har fått locka dit honom och lyfta dit honom. När han väl sitter på plats och luckan har öppnats så äter han. Det verkar alltså inte som att han tycker att luckan är otäck när den öppnas och stängs, utan det verkar i stället vara så att han inte har förstått än att det är där som maten numera serveras. Men förhoppningsvis så tar det inte så lång tid innan han också förstår det.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0